Almanya'da Tesla'ya fabrika genişletme protestosu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya'da Tesla'ya fabrika genişletme protestosu

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'li iş adamı Elon Musk'ın CEO'su olduğu elektrikli otomobil devi Tesla, Almanya'daki fabrikası için ormanlık alanı genişletme kararı alınca protestoların hedefi oldu.

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikası "Giga Berlin" yakınlarında toplanan yüzlerce kişi, sloganlar atarak genişletme çalışmasının yapılacağı ormanlık alana yürüdü.

Tesla'nın genişleme planını, "Daha az araba, yaşamak için daha fazla alan" ve "Su bir insan hakkıdır" yazılı pankartlarla protesto eden göstericiler politikacılara da 'müdahale' için çağrıda bulundu.

"Tesla'yı Durdurun" girişimi üyeleri, ormanın ve suyun artık Tesla'ya satılmayacağından emin olana kadar bölgede kalacaklarını belirtti. 100'e yakın gösterici geçen haftadan bu yana fabrika yakınındaki ormanlık alanda kamp kurmuştu. 

"Giga Berlin" olarak anılan fabrikada batarya, güç aktarma organları ve araç üretimi yapılıyor.

BÖLGE SAKİNLERİNDEN TESLA'YA DESTEK

Öte yandan, Tesla'yı bölge için fırsat olarak gören bazı semt sakinler de Tesla'ya destek gösterisi düzenlendi. 

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, söz konusu 300 hektarlık mevcut fabrikanın yanına tedarik güvenliğini artırmak için depolama tesisleri ile çalışanların çocukları için anaokulu inşa etmeyi planlıyor.

Tesla'nın söz konusu planının yaklaşık 100 hektarlık alandaki ağaçların kesilmesine yol açacağı iddia ediliyor.

Tesisin ihtiyaç duyduğu yoğun su talebi, son 5 yılda kuraklığın vurduğu bölgede yaşayanlar için sıkıntılı bir durum oluştururken, genişleme planının "su koruma bölgesi"ni de olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...