Altın madeninde göçük faciası, çok sayıda can kaybı var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Altın madeninde göçük faciası, çok sayıda can kaybı var

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Tanzanya'da bulunan bir madende göçük meydana geldi, Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan 22 kişinin öldüğünü duyurdu.

Tanzanya’nın Simiyu bölgesinde bulunan Ng'alita madeninde göçük meydana geldi. Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, göçük nedeniyle 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Hassan, yaptığı açıklamada "Tanzanyalı dostlarımız, kendileri ve aileleri için geçimlerini sağlamaya çalışıyorlardı" ifadesini kullandı.

DÜZENSİZ MADENCİLİK OLDUKÇA YAYGIN 

Bariadi Bölge Komiseri Simon Simalenga ise, "Başlangıçta bize madende mahsur kalan 19 ila 20 kişi olduğu söylendi ama ne yazık ki 22 ceset çıkardık" ifadelerini kullanarak, bir grup kişinin yaklaşık üç hafta önce hükümet güvenlik prosedürlerini uygulamaya koymadan önce mineral zengini bölgede madencilik yapmaya başladığını söyledi.

Simalenga, "Bölgesel maden yetkilisi onları ziyaret etti ve gerekli prosedürler üzerinde çalıştığı için madendeki çalışmaları durdurdu" dedi.

Dünyanın en büyük altın üreticilerinden biri olan Tanzanya'da düzensiz ve yasadışı madencilik yaygın olarak yapılıyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...