CANLI ANLATIM

'Ateşkes muammasına' Hamas'tan yeni açıklama: İsrail şartlardan kaçıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
'Ateşkes muammasına' Hamas'tan yeni açıklama: İsrail şartlardan kaçıyor

Dünya Haberleri  / Ajanslar

İsrail'in Gazze'deki zulmünü durdurmak için başlayan müzakerelere ilişkin Hamas'tan açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in ateşkes şartlarından kaçtığı ancak arabulucular üzerinden müzakerelere devam edileceği vurgulandı. Müzakerelere ilişkin ABD Başkanı Joe Biden, olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas'a bağlı olduğunu söylemiş, İsrail ise ateşkes ve esir takası konusundaki teklifinin iletildiğini ve Hamas'tan cevap beklendiğini belirtmişti.

Canlı Anlatım Özeti
  • TÜRKİYE EN ÇOK YARDIM EDEN 3. ÜLKE
  • KISITLI YARDIMLAR BÖLGEYE GÖNDERİLDİ
  • CAN KAYBI 31 BİNE YAKLAŞTI
  • DENİZ KORİDORU İDDİASI
  • ATEŞKESTE SON DURUM
  • İSRAİL MEDYASI: HAMAS UYARISI GÖRMEZDEN GELİNDİ

2024-03-06 13:19:45 

TÜRKİYE EN ÇOK YARDIM EDEN 3. ÜLKE

Türkiye'nin, İsrail'in saldırıları ve işgali altındaki Gazze Şeridi'ne en fazla yardım ulaştıran üçüncü ülke olduğu bildirildi.

İsrail'in engellemelerinin devam ettiği ve girişine çok az miktarda izin verdiği yardımların yüzde 25'i BAE, yüzde 20'si Suudi Arabistan ve yüzde 17'si de Türkiye'den gönderildi. Türkiye'yi yüzde 8 ile Katar ve yüzde 3 ile Kuveyt takip etti.

'Ateşkes muammasına' Hamas'tan yeni açıklama: İsrail şartlardan kaçıyor - 1. Resim


2024-03-06 12:47:03 

KISITLI YARDIMLAR BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

İsrail ordusunun engellemeleri nedeniyle insani yardımların ulaştırılamadığı ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayan Filistinliler, Gazze kentinin batısındaki Er-Raşid Caddesi'ne ulaşan yardım tırlarından un alabilmek için bölgeye akın etti.

'Ateşkes muammasına' Hamas'tan yeni açıklama: İsrail şartlardan kaçıyor - 2. Resim


2024-03-06 12:13:58 

CAN KAYBI 31 BİNE YAKLAŞTI

İsrail'in, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 86 artarak 30 bin 717'ye yükseldi.


2024-03-06 12:05:49

DENİZ KORİDORU İDDİASI

 ABD, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırılması amacıyla deniz koridoru açmak için çalıştıklarını belirtti.


2024-03-06 09:30:15

ATEŞKESTE SON DURUM

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, halkımıza yönelik saldırıların kapsamlı bir şekilde durdurulmasını sağlayacak bir anlaşmaya varmak için gereken esnekliği gösterdi. Ancak işgal devleti (İsrail), kalıcı ateşkes, yerinden edilenlerin geri dönüşü, Gazze Şeridi'nden çekilme ve halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda anlaşmanın öngördüğü şartlardan kaçınıyor." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, Hamas'ın arabulucular üzerinden müzakerelere devam edeceği vurgulandı.

Kahire'de yürütülen görüşmelerin "çöktüğü" şeklindeki haberlere karşılık, "Durumda bir değişiklik yok." açıklamasıyla sürecin devam ettiği teyit edilmişti.

'Ateşkes muammasına' Hamas'tan yeni açıklama: İsrail şartlardan kaçıyor - 1. Resim


2024-03-06 04:16:43

İSRAİL MEDYASI: HAMAS UYARISI GÖRMEZDEN GELİNDİ

İsrail medyası, askeri istihbarat biriminin, geçen yıl Hamas'ın saldırı düzenleme ihtimaline ilişkin 4 uyarı mektubu gönderdiğini ancak siyasi kademenin bunları göz ardı edip görmezden geldiğini duyurdu.

'Ateşkes muammasına' Hamas'tan yeni açıklama: İsrail şartlardan kaçıyor - 2. Resim


2024-03-06 04:19:09

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine geçen hafta düzenlediği baskında yaralanan 18 yaşındaki Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

'Ateşkes muammasına' Hamas'tan yeni açıklama: İsrail şartlardan kaçıyor - 3. Resim


03/06/2024 00:09:56

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki çocuk ölümlerinin "kabul edilemez" olduğunu "net şekilde" İsrail'e ilettiklerini açıkladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...