Avustralya'da bıçaklı saldırı! Yüzlerce kişi tahliye edildi, ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Ajanslar

Avustralya'nın Sidney şehrinde bulunan bir alışveriş merkezinde 2 saldırgan, 9 kişiye bıçakla saldırdı. Saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, aralarında 9 aylık bebeğin bulunduğu pek çok kişi de yaralandı. Saldırının ardından yüzlerce kişi AVM'den kaçarken, görgü tanıkları AVM'de silah sesleri duyulduğunu ifade etti. Terör şüphesiyle alarma geçilen bölgede, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiği ifade edildi

Avusturalya’da Sydney kentinin doğusundaki Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde bir saldırgan, ortalığı savaş alanına çevirdi. Saldırgan 9 kişiye bıçakla saldırarak çevrede korku ve paniğe yol açtı.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Emniyet yetkilisi Anthony Cooke, düzenlediği basın toplantısında saldırı sonucunda 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, hastaneye kaldırılan çok sayıda yaralı bulunduğunu aktardı. Cooke, yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 6'ya yükseldi. 

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Emniyet yetkilisi Cooke, saldırganın tek başına hareket ettiğini gösterdiğini aktararak, saldırganın ölmesi nedeniyle herhangi bir tehdit bulunmadığını kaydetti.

Avustralya'da bıçaklı saldırı! Yüzlerce kişi tahliye edildi, ölü ve yaralılar var - 1. Resim

9 KİŞİYE SALDIRDI

Cooke, saldırganın yerel saatle 15.10 civarı girdiği alışveriş merkezinden kısa süreliğine çıktığını, 10 dakika sonra yeniden AVM'ye dönerek 9 kişiye saldırdığını anlattı.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, X hesabından yaptığı açıklamada, federal polisin olaya dair kendisini bilgilendirdiğini belirterek saldırıdan etkilenenlerin ve yakınlarının acılarını içinde hissettiğini ifade etti.

Avustralya'da bıçaklı saldırı! Yüzlerce kişi tahliye edildi, ölü ve yaralılar var - 2. Resim

AVM'DEN APAR TOPAR KAÇTILAR

Sosyal medyada paylaşılan videolarda ise saldırı sonrası kalabalığın alışveriş merkezinden kaçtığı, polis arabalarının ve acil servislerin bölgeye geldiği görüldü.

SÜPERMARKETE SIĞINDILAR

Birkaç kişi bir süpermarkete sığındı ve yaklaşık bir saat orada kaldı. Polis sirenleri ve helikopter seslerini duyanlar, paniğe kapıldı.

POLİS, OLAYIN TERÖRLE İLGİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYOR

Yeni Güney Galler (NSW) Emniyet Müdürü Karen Webb, düzenlediği basın toplantısında, polisin olayın terörle ilgili olduğunu düşünmediğini belirterek, "Soruşturma günler sürecek ama şu anda bunu (terörü) göstermediğini anladığımız unsurlar var" ifadesini kullandı.

Avustralya'da bıçaklı saldırı! Yüzlerce kişi tahliye edildi, ölü ve yaralılar var - 2. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...