Azerbaycan’da büyüyen tehlike: FETÖ

- Güncelleme:
Azerbaycan’da  büyüyen tehlike: FETÖ

Dünya Haberleri

FETÖ tehlikesi ve tehdidinin büyüdüğünü öne süren Azerbaycanlı araştırmacı yazar Agil Alesger, acil ve güçlü müdahale edilmemesi durumunda Azerbaycan’da da 15 Temmuz’un yaşanma potansiyeli olduğunu belirtti.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - “Son dönem Azerbaycan’da yeniden hortlayan FETÖ’ye dönük operasyonlar kesinlikle artarak sürmeli” ifadelerini kullanan Agil Alesger şunları söyledi: Azerbaycan’da halen güçlü bir medya-iletişim ağına hükmediyorlar. Yine eğitim de sadece isim değiştirerek dershanelerin faaliyetlerini sürdürdüler. Daha önce Araz olan dershane zinciri Güven Yayınları temelinde farklı isimlerle faaliyetlerine devam etti. Yine medya alanında Zaman gazetesinin ismi Yeni Avaz olarak değişti ve halen çıkıyor. Burada yaşayan terör örgütü elemanları ve elebaşları 15 Temmuz sonrası teslim ediliriz korkusu ile kaçtı. Onların yerlerini ise okullarda yetiştirdikleri isimler aldı. Bunları siyaset, iş ve bürokrasi dünyasında himaye edenler var. Resmî makamları uyardık. Azerbaycan yapılanmasında Ermenistan’a kaçan ve Ermeni lobisi ile ortak hareket eden Kemal Öksüz ismi büyük önem taşıyor. Batı ülkeleri bu süreçte önemli rol oynuyor.

Şu an 5 milyar dolarlık bir sermayeye hükmeder duruma geldiler. Para ve gücün olduğu her yerde varlar. Çünkü yetiştirdikleri elemanları önemli görevlere geldi. Bunların kesinlikle ayıklanması gerekiyor. Bunu yalnız Azerbaycan güvenlik güçleri değil Türkiye ile eş güdümlü yapmak zorundayız. 

FETÖ her ne kadar Türkiye merkezli bir örgüt olsa da Azerbaycan’daki yapılanma biçimi itibarı ile şu an bizim için büyük tehdit halini aldı. Yarım kalan bir mücadeleleri var ve kesinlikle Azerbaycan’da iktidarı istiyorlar. Darbe girişimi sonrası çok ince yöntemlerle kamufle olmuşlardı ancak 14 Mayıs öncesi ‘Erdoğan gidiyor’ sloganı ile yeniden görünür oldular. Güçlü bir mücadele ortaya konulmaz ise kirli senaryolarını tatbik etmekte tereddüt etmezler. Bu noktada Türk Dışişleri Bakanlığı, MİT, Emniyet dahil tüm kurumlar koordine halinde bu terörün üzerine gitmeli. Gerekli ortamın oluştuğunu gördükleri an harekete geçeceklerinden kimsenin şüphesi olmasın. Allah korusun yeni bir 15 Temmuz yaşamamak için kararlı ve sürekli bir süreç başlatmak zorundayız.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...