Blinken İsrail'e mekik dokudu! Netanyahu ve Herzog'la bir kez daha görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Blinken İsrail'e mekik dokudu! Netanyahu ve Herzog'la bir kez daha görüştü

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim'den bu yana İsrail'e adeta mekik dokudu. İsrail'e bu süreçte 6. kez giden Bilinken, bugün Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile bir araya geldi. Blinken, İsrail-Hamas arasındaki müzakereleri süren esir takası için 'daha yapılacak çok iş var' dedi. Blinken'in İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi arasında öngörülen baş başa görüşme ise iptal edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de on binlerce insanı katleden İsrail'e mekik dokudu. Blinken, 7 Ekim'den bu yana 6. kez bugün İsrail'i ziyaret etti. Gazze'de 45'er günlük 3 aşamalı ateşkes ve esir takası planını görüşmek için İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya gelen Biliken'in İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile baş başa görüşmesi ise iptal edildiği öğrenildi. Blinken daha sonra İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü.

BLINKEN NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

Hamas ile İsrail arasında arabulucular yoluyla dolaylı şekilde yapılan esir takası ve ateşkes müzakereleri devam ederken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Başbakanlık Ofisinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ile bir araya geldi.

Blinken İsrail'e mekik dokudu! Netanyahu ve Herzog'la bir kez daha görüştü

Görüşmede; İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın Başkanı David Barnea, İsrail iç istihbarat servisi Shin Bet Başkanı Ronen Bar, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer üst düzey yetkililerin de bulunduğu savaş kabinesi üyeleri de yer aldı. 

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Blinken ile Batı Kudüs'teki Başbakanlık binasında "uzun ve kapsamlı ikili özel bir görüşme" yaptı.

Görüşmenin ardından heyetler arasında genişletilmiş toplantıya geçildi.

BLINKEN: ESİR TAKASI İÇİN YAPILACAK DAHA ÇOK İŞ VAR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Blinken, görüşmede İsrail ile Hamas arasında esir takası mutabakatına varılması için "daha yapılacak çok iş olduğunu" belirtti.

Blinken İsrail'e mekik dokudu! Netanyahu ve Herzog'la bir kez daha görüştü

Hamas ile İsrail arasında esir takası ve ateşkes için sunulan öneriyi incelediklerini söyleyen Blinken, "(Esir takası konusunda) Yapılması gereken çok iş var ama biz bu işi yapmaya çok odaklandık ve aylar önce kesintiye uğrayan rehinelerin serbest bırakılmasına devam edebilmeyi umuyoruz." ifadesini kullandı.

Herzog ise Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin bir an önce serbest bırakılmasını arzu ettiklerini belirtti.

BİREBİR GÖRÜŞME İPTAL EDİLDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi arasında birebir görüşme yapılacağı İsrail basınına yansımıştı. Times Of Israel gazetesinde yer alan haberde, planlanan Blinken-Halevi görüşmesinin iptal edildiği belirtildi.

6. KEZ İSRAİL'DE

Blinken, Ortadoğu turu kapsamında dün Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile bir araya gelmişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesinin ardından İsrail'e giden Blinken'in söz konusu ziyareti, İsrail-Filistin çatışmasının başlamasından bu yana 6. İsrail ziyareti oldu. Blinken son olarak Ocak ayı başında İsrail'e gelmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...