Bombalanan baraj Herson’u yuttu! Evsizlik ve hastalık riski tavan yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Ukrayna’da Rusya kontrolündeki Herson bölgesinde bulunan Dnipro Nehri üzerindeki Kahovka Hidroelektrik Santrali'nin vurulmasının ardından bölge sakinleri için tehlike büyüyor. Su seviyesinin yükselmeye devam ettiği bölgede binlerce evi su basarken, bin 300’den fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Ukraynalılar, devasa Kahovka Barajı’nın yıkılması nedeniyle sular altında kalan evlerini terk etti.

Bölge sakinleri omuzlarında çocukları, kollarında köpekleri ve plastik torbalarda eşyalarıyla su basmış sokaklarda güçlükle ilerlerken, kurtarma ekipleri suların baş hizasının üzerine çıktığı yerlerde lastik botlar kullanarak çalışma yaptı.

Ukrayna, selin yüz binlerce insanı içme suyundan mahrum bırakacağını, on binlerce hektar tarım arazisinin sular altında kalacağını ve daha fazlasını çöle çevireceğini söyledi.

UKRAYNA VE RUSYA BİRBİRLERİNİ SUÇLUYOR

Kahovka Barajıdaki felaket, savaşın bir sonraki büyük aşaması olarak görülen Ukrayna kuvvetlerinin uzun zamandır beklenen karşı saldırısıyla aynı zamana denk geldi.

Her iki taraf da diğerini sel bölgesi boyunca bombalama yapmaya devam etmekle suçladı ve sel nedeniyle ortaya çıkan kara mayınları konusunda uyardı.

Bombalanan baraj Herson’u yuttu! Evsizlik ve hastalık riski tavan yaptı

BÖLGE SAKİNLERİ PERİŞAN OLDU

Ülkenin güneyindeki sel bölgesinde yaşayanlar, barajın patlamasından barajı karşı kıyıdaki mevzilerinden kontrol eden Rus birliklerini sorumlu tuttu.

"Bizden nefret ediyorlar” yorumunu yapan bir Ukraynalı, "Ukrayna milletini ve Ukrayna'nın kendisini yok etmek istiyorlar. Bunun ne anlama geldiğini umursamıyorlar çünkü onlar için hiçbir şey kutsal değil" dedi.

Rusya, kontrol ettiği Herson eyaletinin barajın altındaki ovalarda birçok kasaba ve köyün bulunduğu kısımlarında olağanüstü hal ilan etti.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...