Erdoğan’dan Ukrayna için telefon diplomasisi: Baraj saldırısına ilişkin Türkiye’den öneri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan’dan Ukrayna için telefon diplomasisi: Baraj saldırısına ilişkin Türkiye’den öneri

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile tefeonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahovka Barajı'nda yaşanan patlamaya ilişkin önerilerde bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin adil bir barışın tesisine dair gayretlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ve Zelenski, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çatışmalar uzadıkça her gün yaşanan insani kayıpların önünü almanın da mümkün olmayacağını, bu nedenle müzakerelere dönüş fikrinin hakim kılınması gerektiğinin altını çizdi.

ERDOĞAN'DAN DİPLOMASİ ÇAĞRISI

Telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahovka Barajı'nda yaşanan patlamaya ilişkin detaylı araştırma için savaşan taraflardan uzmanların, Birleşmiş Milletler ve Türkiye dahil uluslararası toplumun katılımıyla bir komisyon kurulabileceğini ifade etti.

Adil bir barışın tesisine dair gayretlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, Türkiye olarak bu minvalde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek tahıl koridorunda olduğu gibi bir müzakere yönteminin izlenebileceğini dile getirdi.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...