BRICS, Macron'u veto etti! Güney Afrika'daki zirveye davet edilmedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BRICS, Macron'u veto etti! Güney Afrika'daki zirveye davet edilmedi

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Güney Afrika'da 67 ülkenin liderinin katılacağı BRICS zirvesine davet edilmedi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Macron'un önemli zirveye katılmak istediğini duyurmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenecek BRICS liderler zirvesine davet edilmediği için katılamayacak. Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor pazartesi günü yaptığı açıklamada, Afrika ve Güney ülkelerinden 67 liderin BRICS Zirvesi'ne davet edildiğini duyurarak Macron’un zirvede yer almayacağını doğruladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un zirveye davet edilmediğini kesin olarak doğrulayan Pandor, "Böyle bir davet gönderilmedi" dedi. Söz konusu zirveye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de video konferans yoluyla katılacak.

MACRON ZİRVEYE KATILMAK İSTEMİŞTİ

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna Temmuz ayının sonunda Güney Afrika'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Macron'un BRICS Liderler Zirvesi'ne katılmak istediğini vurgulayarak, "Birbirimizi anlamalıyız ve çözüm bulmalıyız" demişti. Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor'un ise bu isteğe karşı çıkmayacağı düşünülüyordu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, BRICS Liderler Zirvesi öncesinde Macron'un zirveye katılma isteğini "uygunsuz bir konuk olur" sözleriyle eleştirmişti.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın üye olduğu BRICS Zirvesi'nde ülkeler arasında ticari, siyasi ve kültürel iş birliğinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...