Buça'daki sivil katliamının telsiz kayıtları ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Buça'daki sivil katliamının telsiz kayıtları ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bir Alman dergisi Ukrayna'daki Rus askerlerinin Buça'daki katliamı telsiz mesajlarında birbirleriyle konuştuklarını yazdı. Askerlerin vahşet ve günlük yaşamlarına dair konuşmalar yaptıkları iddia edildi.

Ukrayna'da süren Rus saldırılarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor ve vahşetin yüzü gün geçtikçe daha bir belirgin oluyor. Ukrayna'da devam eden Rus saldırılarında bini aşkın sivil katledilmiş binlercesi ise yaralanmıştı. Savaşta milyonlarca insanın komşu ülkelere göç etmiş ve mülteci konumuna düşmüştü.

Ukrayna'nın Buça kentinden çekilen askerlerinin, hemen öncesinde sivilleri katlettiği görüntüler görenlerin tüylerini ürpertmiş ve savaşın ciddiyetini tekrar ortaya koydu. Tüm dünya Ukrayna'nın Buça kentindeki katliamı konuşurken Alman basınından yeni bir iddia ortaya atıldı.  Alman Der Spiegel dergisi, Rus askerlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev bölgesindeki Buça kentinde sivillere yönelik vahşeti telsiz mesajlarında birbirleriyle konuştuklarını yazdı.

Dergi, Alman Dış İstihbarat Servisi'ne (BND) dayandırdığı haberinde, BND'nin Rus askerlerinin telsiz trafiğini kaydettiğini ve bir askerin diğerine, kendisinin Buça'da bisikletli birini vurduğunu söylediği ileri sürüldü.

'ÖNCE SORGULAYIN SONRA VURUN'

Başka bir telsiz kaydında ise bir kişinin, "Önce askerleri sorgulayın sonra vurun" dediği belirtildiği savunuldu. BND kayıtlarının, Buça'daki vahşetin ne tesadüfi ne de kontrolden çıkan askerlerin bireysel eylemleri olmadığını gösterdiği vurgulandı.

KONUŞMALAR VE GÖRÜNTÜLER UYUŞUYOR

Telsiz kayıtlarında, askerlerin vahşet ve günlük yaşamları hakkında konuştukları aktarıldı. Haberde, Rus askerlerin konuşmalarının Buça'da çekilen fotoğrafla örtüştüğüne dikkat çekildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...