Casus uydu görüntüledi, Kim Jong-un inceledi! ABD'yi kızdıracak iddia...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Casus uydu görüntüledi, Kim Jong-un inceledi! ABD'yi kızdıracak iddia...

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kuzey Kore, yörüngeye gönderdiği casus uydu ile ABD'yi kızdıracak bir adım attı. İddiaya göre, görüntülenen kritik yerler ülkenin lideri Kim Jong-un'a iletildi, Jong-un fotoğrafları tek tek inceledi.

2023 yılında biri 31 Mayıs diğeri 23 Ağustos'ta olmak üzere iki kez askeri casus uydu fırlatma girişiminde bulunan Kuzey Kore, son denemesini 21 Kasım'da gerçekleştirdi. Güneye doğru casus uydu taşıyan roketi fırlatan Pyongyang yönetimi, bu hamlesiyle başta Güney Kore olmak üzere dünyanın tepkisini çekti.

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, 22 Kasım'da Kuzey Kore'nin yörüngeye casus uydu taşıyan roket fırlatmasını şiddetle kınadı.

"CASUS UYDU BEYAZ SARAY VE PENTAGON'U GÖRÜNTÜLEDİ" İDDİASI

Tüm bu gelilmelerin ardından Kuzey Kore, casus uydu 'Malligyong-1' ile Beyaz Saray, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve ABD donanmasına ait dört nükleer saldırı kapasiteli geminin fotoğraflarını çektiğini öne sürdü.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberinde, ülkenin lideri Kim Jong-un'un, casus uyduya ilişkin operasyon raporunu ve uydunun çektiği Beyaz Saray ve Pentagon'un fotoğraflarını incelediği belirtildi.

Casus uydu görüntüledi, Kim Jong-un inceledi! ABD'yi kızdıracak iddia...

ROMA'DAN DA GÖRÜNTÜLER YER ALDI

Haberde, uydunun, Virginia'nın Norfolk Limanı ve Newport News Gemi Yapım şirketinde ABD donanmasına ait dört nükleer saldırı kapasiteli geminin ve İngiltere'ye ait bir uçak gemisinin fotoğraflarını çektiği, Virginia'daki bir havaalanı, ABD'ye ait Guam Adası'ndaki Andersen Hava Kuvvetleri Üssü ve İtalya'nın başkenti Roma'dan da görüntüler aldığı iddia edildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ceren Bozok30 Kasım 2023 16:10

Zaten ortalık karışık bir de siz çıkmayın

Turan Güneş 30 Kasım 2023 16:08

Sürekli kriz çıkarıyor bu adam ya

Sonraki Haber Yükleniyor...