Çeçen lider Kadirov Gazze'ye gitmek isteyen savaşçılarına tepki gösterdi! 'İsrail'e değil Ukrayna'ya gidin'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çeçen lider Kadirov Gazze'ye gitmek isteyen savaşçılarına tepki gösterdi! 'İsrail'e değil Ukrayna'ya gidin'

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya'ya bağlılığı ile bilinen Çeçenistan lideri Kadirov, Gazze'ye gitmek isteyen Çeçenlere tepki gösterdi. 'İsrail'e değil Ukrayna'ya gidin' ifadelerini kullandı.

Dünya gözünü Ortadoğu'daki İsrail-Hamas savaşını çevirmişken, kuzeyde Rusya ve Ukrayna savaşı bütün hızıyla sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve Rusya adına Ukrayna'da savaşan Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov kameraların karşısına geçti ve gündemdeki savaşı değerlendirdi.

UKRAYNA'YA GİDİN

Kadirov, Gazze'de İsrail'e karşı savaşmaya gitmek isteyen savaşçılarına tepki gösterdi. Çeçen lider şu ifadeleri kullandı:

"Bazıları 'Bizi İsrail'e gönderin' diyor. Bunun yerine Ukrayna'ya gidin, Orada para, kıyafet, yiyecek ve diğer her şeyi alacaksınız. Ama size oraya gitmenizi söylediğimizde gitmek istemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kadirov'un bu söylemleri sonrası Çeçen lidere tepki yağdı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...