Kadirov'dan sağlık sorunu yaşıyor iddialarına videolu yalanlama! Uzmanlar aynı görüşte değil...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, hasta olduğuna ilişkin iddiaları yayınladığı video ile yalanladı. Kadirov, İnternette yalanı doğrudan ayırt edemeyen herkese temiz bir havada yürümelerini ve düşüncelerimi düzene koymalarını öneririm” diyerek iddiaları yalanlarken, uzmanlar Çeçen liderin yüzündeki şişkinliğe dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en önemli destekçilerinden biri olarak bilinen Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un sağlık durumunun kötü olduğu iddia edildi. Ukrayna istihbaratının ortaya attığı iddialara göre Kadirov, “böbrek yetmezliği nedeniyle komaya girdi” ya da “doktoru tarafından zehirlendi.”

Çeçen lider, sağlık durumuyla ilgili iddialara sosyal medya platformu Telegram üzerinden yayınladığı video görüntüsüyle yanıt verdi. Ağaçlarla çevrili bir yolda yürürken görülen Kadirov, takipçilerine spor yapmalarını önerisinde bulunurken, “İnternette yalanı doğrudan ayırt edemeyen herkese temiz bir havada yürümelerini ve düşüncelerimi düzene koymalarını öneririm” dedi.

UKRAYNA İSTİHBARATI KOMADA DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan iddialar, Kadirov’un böbrek yetmezliği nedeniyle komaya girdiği yönündeydi. Ukrayna istihbaratı kaynaklı iddialara göre, Kadirov, gerekli tedaviyi olabilmek için Rusya’nın başkenti Moskova’daki bir hastaneye kaldırılmıştı. Ukrayna istihbaratı sözcüsü Andrey Yusov, "Kadirov'un sağlık durumunun çok ağır olduğuna dair bilgi var. Birkaç gündür hastalığı nüksetmiş durumda ve durumu ağır" demişti.

UZMANLAR ÖNEMLİ AYRINTIYA DİKKAT ÇEKTİ

Video kaydıyla iddialara son noktayı koymak isteyen Kadirov’un yüzü sağlık uzmanlarının dikkatinden kaçmadı. Uzmanlar, Kadirov’un hızla kilo aldığına ve yüzünün oldukça şiş olduğunu ifade ettiler. Kadirov’un Mart ayında da sağlık sorunları nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’nde tedavi gördüğü iddia edildi.

Kadirov, 2007 yılından bu yana Çeçenistan’da Devlet Başkanlığı görevini sürdürüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...