Alternatif tahıl koridoru devrede! İlk gemiler Ukrayna'ya ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alternatif tahıl koridoru devrede! İlk gemiler Ukrayna'ya ulaştı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna tahılını dünya piyasalarına sunacak alternatif koridor hayata geçti. Ukrayna-Romanya-Bulgaristan karasularını kullanacak ilk kuru yük gemileri, Çornomorsk limanından 20 bin ton buğday alarak Mısır ve İsrail'e götürecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesiyle akamete uğrayan Ukrayna’dan tahıl ihracatı, yeniden başladı. Rusya’nın itirazları nedeniyle belirlenen yeni koridoru kullanmak üzere iki kuru yük gemisinin İstanbul Boğazı’nı geçerek Ukrayna’nın Çornomorsk limanına ulaştığı bildirildi.

Ukrayna-Romanya-Bulgaristan karasularını kullanacak kuru yük gemilerinin 20 bin ton buğday yükleneceği belirtilirken, tahılın Mısır ve İsrail’e götürüleceği ifade edildi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksandr Kubrakov, Palau bandralı Resilient Africa ve Aroyat adlı gemilerin mürettebatının, Ukraynalı, Türk, Azeri ve Mısırlılardan oluştuğunu söyledi.

"BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN DAHLİ YOK"

Ukrayna tahılının dünya pazarlarına sunulmasını sağlayacak yeni rotanın Birleşmiş Milletler’in herhangi bir dahli olmadığı bildirildi. Uluslararası haber ajanslarına konuşan BM yetkilisi, söz konusu süreçte kesinlikle bir dahillerinin bulunmadığını dile getirdi. Tahıl için hem Kiev hem de Moskova ile çalıştıklarını belirten yetkili, “Normal ticaretin, özellikle de küresel gıda pazarlarının tedarikine ve istikrarına yardımcı olan hayati gıda maddelerinin yeniden başlamasına yönelik tüm çabaları memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...