Cezayir'de yangın faciası: 10'u asker 34 ölü, 51 yaralı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cezayir'de yangın faciası: 10'u asker 34 ölü, 51 yaralı

DÜNYA Haberleri

Cezayir'de çıkan orman yangını ağır kayıplara yol açtı. Sabah saatlerinde 24 sivilin can verdiği, 26 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Vatandaşları tahliye etmek isteyen askerler, alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti. 10 askerin öldüğü, 25 askerin de yaralandığı aktarıldı.

Cezayir'in kuzeyindeki Bicaya kentine bağlı El-Kasr ve Beni Kesila beldelerinde çıkan orman yangını sürüyor. Alevlere ordu birimleri de sivil savunma ekipleriyle birlikte müdahal ediyor.   

Savunma Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki Bicaya kentinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sırasında 10 askerin hayatını kaybettiğini, 25 askerin yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bicaya kentine bağlı El-Kasr ve Beni Kesila beldelerinde gece saatlerinde çıkan orman yangınlarına ordu birimleri de sivil savunma ekipleriyle müdahale etti.

ALEVLERİN ARASINDA KALDILAR

Beni Kesila'daki Vadi Das bölgesinde tahliye ve yangın söndürme çalışmaları sırasında askerler bir anda alevlerin arasında kaldı. 10 asker hayatını kaybederken 25'i de yaralandı.

Cezayir İçişleri Bakanlığı, yangınlarda 24 sivilin can verdiğini, 26 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

SICAKLIKLAR 50 DERECE ULAŞTI 

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı ise dün ülkenin kuzeyindeki 7 kentte hava sıcaklıklarına bağlı orman yangınları çıktığını, havadan ve karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı. Meteoroloji Kurumu dün mevcut sıcak hava dalgasına ilişkin alarm seviyesini turuncudan kırmızıya yükseltmiş ve ülkede hava sıcaklığının 48 dereceyi aştığı ağır iklim koşulları yaşandığını kaydetmişti.

Cezayir makamları, haftalardır devam eden sıcak hava dalgasının orman yangınlarına neden olabileceği endişesiyle yüksek alarm durumunun etkinleştirildiğini bildirmişti.

Ülkede yaklaşık bir aydır, başkentte 48 derece, diğer bölgelerde de 50 dereceye ulaşan rekor sıcaklıklar yaşanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...