Manisa'da orman yangını evlere sıçradı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Manisa Saruhanlı'da başlayan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı. Bir mahalle tahliye edildi. Birçok evin yandığı belirtildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürerken Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, can kaybının olmadığını açıkladı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Hatıplar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle Sarısığırlı Mahallesi'ne yöneldi.

ALEVLER YERLEŞİM BÖLGESİNE YAKLAŞTI

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması sonucu vatandaşlar tahliye edildi. Mahsur kalanlar ise jandarma tarafından güvenli bölgele alındı. Birçok ev ise yangında zarar gördü. 

Manisa'da orman yangını evlere sıçradı

"EVLER YANDI"

Konuyla ilgili konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz "Sarısığırlı Mahallemizde 14 ev, 3 de dam yangından etkilenmiş durumda. Ayrıca AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz, sağlık, itfaiye ve jandarmadan 200'ün üzerinde personel şu anda söndürme çalışmalarına devam ediyor. Yangın Sarıçam mevkiinde sürüyor. Diğer yönlerden kısmen kontrol altına alındı. Sarıçam bölgesini de kontrol altına aldıktan sonra artık soğutma ve söndürme çalışmalarına geçeceğiz. Yarından itibaren arkadaşlarımızda da hasar tespit çalışmalarına başlayacak" dedi.

Manisa'da orman yangını evlere sıçradı

"BİR MAHALLEYİ TAHLİYE ETTİK"

Yangında sadece Sarısığırlı Mahallesi'ni tahliye ettiklerine dikkati çeken Vali Karadeniz "3 köyümüz için daha tahliye hazırlığı yaptık ancak yangından tek etkilenen mahallemiz burası oldu. Milli eğitim müdürlüğümüzün yurtlarında ve kamu misafirhanelerimizde gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşlarımızın yine tercihi bu bölgede kalmaktan yana oldu. Daha çok yakınlarının yanında olmak istediler. Neticede her vatandaşımız için misafir edecek yerimiz var. Toplam 4 mahalleden 500 kişiyi tahliye edilecek şekilde hazırlığımızı yaptık. Dediğim gibi yangının seyrine göre bunları tahliye edip etmeme durumundayız. Şu anda hazırlık aşamasında ama henüz bu yangın bu mahalleler için tahdit oluşturmadığı için tahliye süreci başlamadı" ifadelerini kullandı

Karadeniz, yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemenin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Manisa'da orman yangını evlere sıçradı

HAVADAN KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal da "Yangının kontrol altına alınması için bölgede 4 uçak, 9 helikopter, 56 arazöz, 5 dozer, 25 itfaiye aracı, 15 adet su tankeri, 10 adet TOMA, 3 kepçe, 4 adet ambulans, su tankerleri, iş makineleri ile çalışma yürütülüyor" diye konuştu.

Manisa'da orman yangını evlere sıçradı

Öte yandan, yükselen dumanlar İzmir’den de görülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...