Çin 'iki devletli çözüm'ü işaret etti, Gazze'de ateşkes çağrısını yineledi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin 'iki devletli çözüm'ü işaret etti, Gazze'de ateşkes çağrısını yineledi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in yardım bekleyen sivillere yönelik saldırısını kınayan Çin, Gazze'de ateşkes çağrısını bir kez daha yineledi ve 'iki devletli çözüm'ün Filistin ile İsrail'in barış içinde bir arada yaşayabilmesinin en gerçekçi yolu olduğunun altını çizdi.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürüyor. Son olarak yardım bekleyen Filistinlilere saldıran ve en az 100 kişini ölümüne neden olan işgalci İsrail ordusu, dünyanın büyük kesiminden yine tepki topladı.

İsrail'in yardım bekleyen Filistinli sivillere saldırısını 'şoke edici' olarak niteleyen ve olayı kınayan Çin, Gazze'de acil ateşkes sağlanması çağrısını bir kez daha dile getirdi.

ÇİN'DEN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Çın Şü, BM İnsan Hakları Konseyinin 55'inci Oturumunun İsrail-Filistin sorununun ele alındığı bölümünde ülkesi adına söz alarak önemli açıklamalarda bulundu.

Daimi Temsilci Çın, Gazze'de benzeri görülmemiş bir insani krizin yaşandığını belirterek, "Acil bir ateşkes, uluslararası toplumun talebi ve barışa ulaşabilmenin temel gereğidir" ifadesini kullandı.

'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM'Ü İŞARET ETTİ

İsrail'e, Uluslararası Adalet Divanı'nın talimatlarını uygulama çağrısı yapan Çın, Çin'in Filistin halkının meşru ulusal haklarını kazanmaya yönelik haklı davasını desteklediğine işaret etti.

Çın, iki devletli çözümün uluslararası toplumun genel kabulü ve Filistin ile İsrail'in barış içinde bir arada yaşayabilmesinin en gerçekçi yolu olduğunun altını çizdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...