İsrail medyası İsrail'e inanmadı! 'Yardım bekleyen Filistinlileri bilerek öldürdüğünden eminiz'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail medyası İsrail'e inanmadı! 'Yardım bekleyen Filistinlileri bilerek öldürdüğünden eminiz'

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'deki Haaretz gazetesi, Gazze Şeridi'nde insani yardım bekleyen Filistinlilerin İsrail ordusu tarafından hedef alınmasına ilişkin İsrail tarafından yapılan açıklamaları inandırıcı bulmadığını yazdı. Haberde, "İsrail'in olaya ilişkin açıklamaları 10 saat gecikti, herhangi birinin inanması oldukça zor" ifadesi kullanıldı.

İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi'nin güneyinde insani yardım bekleyen Filistinlileri bombaladı, yaklaşık 115 kişi hayatını kaybetti. Gazze'deki hükümet saldırının 'kasıtlı ve planlı' olduğunu vurgularken, İsrail kaynakları ise yardım tırlarının etrafını saran Filistinlilerin, bölgedeki İsrail askerlerine 'tehdit oluşturacak biçimde yaklaştığını' iddia ederek bu duruma ateş açarak karşılık verdiklerini belirtti.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise "Gazze sakinlerinin tırların etrafını sardığı ve yardımları yağmalamaya başladığı, bazı Filistinlilerin itiş-kakış ve izdihamda yaralandığı" iddia edildi.

İSRAİL MEDYASI: İNANDIRICI DEĞİL

Tüm bu gelişmelerin ardından İsrail'deki Haaretz gazetesi, İsrail tarafından yapılan açıklamaların 'inandırıcı olmadığını' yazdı. Haaretz gazetesinin haberinde, Gazze'deki Filistinlilerin, İsrail ordusunun yardım tırlarına çıkan Filistinlileri bilerek öldürdüğünden emin olduğu belirtildi.

Sağlık alanından kaynakların ve görgü tanıklarının, İsrail ordusunun 'yalnızca birkaç Filistinliye ateş açıldığı, çoğunun izdihamda ezilerek öldüğü' yönündeki iddialarını yalanlandığına dikkat çekildi.

ATEŞKES İÇİN ULUSLARARASI BASKI ARTABİLİR

Tel Aviv yönetiminin, katliamın ardından Gazze'de ateşkes için daha fazla uluslararası baskı görebileceği aktarılan haberde, "İsrail'in olaya ilişkin açıklamaları 10 saat gecikti, herhangi birinin inanması oldukça zor" ifadesi kullanıldı.

CAN KAYBI 30 BİNİ AŞTI

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten beri özellikle sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alması nedeniyle Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 228 Filistinli öldürüldü, 71 bin 377 kişi yaralandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...