Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çinli hackerler Japonya'nın 'gizli belgelerini' ele geçirdi

Çinli hackerler Japonya'nın 'gizli belgelerini' ele geçirdi

Çin'in 4 yıl önce Japonya Dışişleri Bakanlığı'nı hedef alan siber saldırılarında çok sayıda gizli belgeye ulaştığı ortaya çıktı.

Kaydet
a- | +A

Japonya'nın resmi haber ajansı Kyodo'nun aktardığına göre 2020 yılında Dışileri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen büyük ölçekli siber saldırılarda çok sayıda gizli diplomatik belge Çin'in eline geçti.

YÜKSEK GİZLİLİĞE SAHİP BELGELER DEŞİFRE OLDU

Japonya, ele geçirilen belgelerin içeriğine yönelik bir açıklama yapmazken, sızıntının deniz aşırı diplomatik misyonlar arası yüksek gizliliğe sahip telgrafları kapsadığı iddia edildi.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa ise iddiaların hükümet kanadınca doğrulanmadığını söyledi.

ÖZEL PROTOKOLLE KORUNUYORDU

Öte yandan tüm bu gizli belgelerin şifreli İnternet Protokolü Sanal Özel Ağı (IP-VPN) ile korunduğu öğrenilirken, Çinli hackerların güvenlik bariyerini nasıl aştığı ise merak konusu oldu.

SIZINTI SONRASI ABD İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Tespit edilen sızıntı sonrası Japonya ve ABD hükümetlerinin alınacak karşı önlemleri ele aldığı öne sürüldü.

BAKMADAN GEÇME
Çinli hacker’lar aşı araştırmalarını çalmaya çalışıyor
HABER

Çinli hacker’lar aşı araştırmalarını çalmaya çalışıyor

Çin
HABER

Çin'den hackerların ABD'nin Covid-19 aşı çalışmalarını çalmaya çalıştığı iddiasına yalanlama

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.