Covid-19 kâbusu geri döndü! Avrupa Eris kuşatmasında

- Güncelleme:
Covid-19 kâbusu geri döndü! Avrupa Eris kuşatmasında

Dünya Haberleri

Covid-19’un Omicron varyantının alt türü Eris, İngiltere ve Fransa’da hızla yayılıyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’de şu an için endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Covid-19 virüsü son aylarda etkisini azaltmışken, İngiltere’den gelen haber tedirginliğe sebep oldu. Covid-19’un Omicron varyantının alt türü olduğu belirtilen Eris’in (EG.5.1) İngiltere’de hızla yayılarak her 7 yeni vakadan birini oluşturduğu bildirildi.

Fransa’da da vakalar bir önceki haftaya göre yüzde 25 artış gösterdi, vaka sayısı 2 bin 846’ya yükseldi. Yaşanan vaka artışları ülkemizde de benzer bir durumun meydana gelip gelmeyeceğine dair  endişelere yol açtı. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’de yapılan rutin PCR testlerinde şu ana kadar herhangi bir pozitif durumun yakalanmadığını kaydetti. Ancak Avrupa’daki artışın önemli bir tehdit oluşturduğuna da dikkat çeken Şener “İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri yaz için popüler seyahat alanlarını oluşturuyor. Ülkemizde özellikle bu bölgelerden yoğun bir turist akışı mevcut” dedi.

HİBRİT AŞILANMA AVANTAJIMIZ

Türkiye’de hibrit aşılanmanın daha fazla olduğunu belirten Şener şöyle konuştu: Aşı, korunma açısından en büyük silahımız. Bundan önce çıkan varyantlarda ülkemizde ciddi bir vaka artışı olmadı. Hibrit aşılanmanın ülkemiz için büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Diğer varyantlar ülkeleri sarsarken, bizi çok etkilemedi.

Önümüzdeki kış dönemi için ikili varyant hatırlatma ile standart aşı hatırlatma dozları olarak iki görüşün hâkim olduğunu belirten Prof. Dr. Alper Şener “İki varyantlı aşılama özellikle bağışıklık sistemi problemleri olanlar için uygulanabilir. Diğer gruplar için ise sezonunda grip aşısı ile hatırlatma dozları yapılabilir” diye konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...