Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Danimarka skandala doymuyor… Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırı!

Danimarka skandala doymuyor… Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırı!
Başlık ResmiDanimarka skandala doymuyor… Türk Büyükelçiligi önünde Kur'an-i Kerim'e hadsiz saldiri!

Danimarka’da bir grup Türkiye’nin Kopenhang Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırı düzenledi. Polis korumasında provokasyonlara devam eden İslam düşmanı grup, pankart açarak bu anları sosyal medyadan canlı yayınladı.

Kaydet
|

İslam karşıtı ve ırkçı "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun bir üyesi, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Grup, daha sonra Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi. İslam karşıtı pankart açan ve sloganlar atan gruptakiler, bu anları sosyal medya hesabından canlı yayınladı. Grubun provokasyonları, polis korumasında gerçekleştirildi. Facebook, grubun sosyal medyada paylaştığı bazı videolara kısıtlama getirmişti.

Danimarka skandala doymuyor… Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırı!
Başlık ResmiDanimarka skandala doymuyor… Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırı!

ÇİRKİN SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor. Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, nisan itibarıyla Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Grup, 28 Temmuz'da Kopenhag'daki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BAKMADAN GEÇME
Danimarka’da çirkin saldırı! Büyükelçilik önünde Kur’an-ı Kerim yaktılar
HABER

Danimarka’da çirkin saldırı! Büyükelçilik önünde Kur’an-ı Kerim yaktılar

Yine aynı grup! Danimarka
HABER

Yine aynı grup! Danimarka'da polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e saldırılar sürüyor

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.