DEAŞ Esad’ın askerlerini taşıyan otobüsü taradı: 23 ölü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DEAŞ Esad’ın askerlerini taşıyan otobüsü taradı: 23 ölü

DÜNYA Haberleri

Suriye’de Esad’ın askerlerini taşıyan otobüsü tarayan DEAŞ’lı teröristler 23 kişiyi öldürdü.

2011 yılından beri iç karışıklığın Suriye’de Esad rejimi terör örgütü DEAŞ saldırısıyla sarsıldı… DEAŞ'ın Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyrizor'da gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 23 Suriyeli askerin öldüğü bildirildi.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevinden yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Deyrizor'da terör örgütü DEAŞ tarafından Suriyeli askerlerin bulunduğu otobüsün çevrelendiği belirtildi.

"BU YILKİ EN ÖLÜMCÜL SALDIRI"

Otobüse ateş açıldığı, 23 Suriyeli askerin öldüğü aktarıldı. Olay, DEAŞ'ın "bu yılki en ölümcül saldırısı" olarak nitelendirildi. DEAŞ'ın son haftalarda Suriye'nin kuzeyinde ve kuzeydoğusunda saldırıları arttırdığına dikkat çekildi.

DEAŞ daha önce Suriye'nin kuzeydoğusundan Irak'ın kuzeyine kadar 88 bin kilometrekarelik bir alanda kontrolü ele geçirmişti. Terör örgütü, yürütülen operasyonlar sonucu 2019'da bölgeden temizlenirken, Birleşmiş Milletler DEAŞ'ın "kalıcı bir tehdit olmaya devam ettiği" konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...