Dezenfekte etmek isterken paraları mikrodalgada yaktı

Düzenleyen:
Dezenfekte etmek isterken paraları mikrodalgada yaktı

DÜNYA Haberleri

İsrail’de Kudüs sakini 74 yaşındaki kadın, kira parası olarak topladığı 10.000 şekeli (36.000 TL), koronavirüse karşı dezenfekte etme gayesiyle mikrodalga fırına koydu.

Yaşlı kadın sıcaklık derecesini tutturamayınca paralar yandı. Merkez Bankası’na mektup yazan kadın, “Koronavirüs korkusuyla banknotlara eldivenle dokundum ve önce onları çamaşır suyu ile yıkadım, sonra da dezenfekte etmek için plastik bir kaba koyup mikrodalgada ısıttım. Mutfaktan çıktım ve yanık kokusuyla hemen geri döndüm. Baktığımda tüm paralar yanmıştı” ifadesini kullandı.

Dezenfekte etmek isterken paraları mikrodalgada yaktı
Banka yapılan inceleme sonunda kadının yanan tüm paralarını tazmin etti. Kadın, "Dersimi aldım" derken, banka vatandaşları böyle bir davranışta bulunmamaları konusunda uyardı. 

Duygusal ifadelerle dolu mektubunda paraların emanet olduğunu, kendisinin de emekli maaşıyla bu meblağı yeniden temin etmesinin mümkün olmadığını belirten kadın yardım istedi.

Soruşturma başlatan banka, yapılan inceleme sonunda kadının yanan tüm paralarını tazmin etti. Kadın, "Dersimi aldım" derken, banka vatandaşları böyle bir davranışta bulunmamaları konusunda uyardı. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...