Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Doktorlar ayaklandı, sağlık sistemi çöktü! Hükümet rest çekti, göreve dönmeyenler tutuklanacak

Doktorlar ayaklandı, sağlık sistemi çöktü! Hükümet rest çekti, göreve dönmeyenler tutuklanacak
Fotoğraf Başlığı Doktorlar ayaklandi, saglik sistemi çöktü! Hükümet rest çekti, göreve dönmeyenler tutuklanacak

Güney Kore'de greve giden 10 bin stajyer doktordan sadece 294'ünün 'göreve dönün' çağrısına uyduğu ve işbaşı yaptığı açıklandı. Görevine dönmeyen doktorlar hakkında yasal işlem başlatılacak. İddianame hazırlanması durumunda ise doktorların tutuklanması gündemde.

Kaydet
a- | +A

Güney Kore hükümeti, tıp fakültelerinde kontenjanı artırmak için harekete geçti, stajyer doktorlar ayaklandı. 20 Şubat'ta greve başlayan doktorlar, sağlık sisteminde büyük aksamalara neden oldu. Grev döneminde ameliyat gibi ciddi medikal operasyonlar yapılamazken, hükümet 'göreve dönün' çağrısında bulundu.

Hükümetin çağrısında doktorlara verilen süre doldu. Güney Kore Sağlık Bakanlığı, grevdeki yaklaşık 10 bin stajyer doktordan sadece 294'ünün kendilerine tanınan sürenin son gününde işbaşı yaptığını açıkladı. Stajyer doktorların evlerini ziyaret ederek işe geri dönüş emirlerini elden ileten Sağlık Bakanlığı görevlileri, bu emre uymayan doktorlar hakkında yasal işlem başlatacak.

TELEFONLARI KAPATIP DÖNÜŞ EMRİNİN ULAŞMASINI ENGELLEDİLER

Güney Kore hükümeti, daha önce kısa mesaj yoluyla gönderilen emir ile doktorları göreve çağırmış ancak binlerce stajyer doktor telefonlarını kapatarak işe dönüş emrinin kendilerine ulaşmasını engellemişti.

Güney Kore Sağlık Bakanı Cho Kyoo-hong, "İş yerlerini terk eden stajyer doktorları perşembe gününe kadar görevlerine geri dönmeye çağırıyoruz. Eğer dönerlerse önceki eylemlerinden dolayı sorumlu tutulmayacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

Cho, mart ayına kadar göreve dönmeyen doktorların lisanslarının askıya alınacağını ve haklarında yasal işlem başlatılacağını açıklamıştı. İşe dönmeyen doktorlar haklarında 'görevi ihmal' suçlamasıyla iddianame hazırlanması durumunda tutuklanabileceği de kamuoyuna yansımıştı.

BAKMADAN GEÇME
Güney Kore
HABER

Güney Kore'den 'iltica başvurusu' açıklaması! Rekor Ruslarda, listede Türkiye de var

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.