DSÖ gerçeği bir kez daha açıkladı: Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze için acı gerçeği Dünya Sağlık Örgütü bir kez daha dünyaya haykırdı. Açıklamada, "Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi" denilerek ateşkes çağrısı yapıldı.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 'soykırım'a varan sivil katliamlarına devam ediyor. Havadan ve karadan bombalanan Gazze'de öldürülen Filistinlilerin sayısı 29 bini aştı. İnsanlık dramının yaşandığı bölge için  Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yeni açıklama geldi. 

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki sağlık ve insani durumun kötüleşmeye devam ettiğinin altını çizdi. Ghebreyesus, DSÖ ve ortaklarının son 3 günde Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesine yönelik acil durum operasyonları gerçekleştirdiğini kaydetti.

'GAZZE BİR ÖLÜM BÖLGESİ'

İsrail'in ablukası ve saldırıları altındaki hastanede hala yaklaşık 130 hasta ile en az 15 doktor ve hemşire bulunduğunu dile getiren Ghebreyesus, hastanede yoğun bakım ünitesinin artık çalışmadığını ve DSÖ'nün hastaların başka hastanelere transferine yardımcı olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, "Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi. Bölgenin büyük bir kısmı imha edildi. 29 binden fazla insan öldü ve daha fazlası yaralandı. Şiddetli yetersiz beslenme, savaşın başlamasından bu yana hızlı şekilde arttı" dedi.

Gazze'de artık ateşkese ihtiyacın olduğuna işaret eden Ghebreyesus, buraya sınırsız insani yardım ulaştırılmasının da önemine dikkati çekti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...