DSÖ'den 6 Şubat açıklaması: Son zamanların en büyük felaketlerinden biriydi!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
DSÖ'den 6 Şubat açıklaması: Son zamanların en büyük felaketlerinden biriydi!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

'Asrın felaketi' olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili yıkıp geçmiş, 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Türkiye bir yılın sonunda deprem yaralarını sararken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de depreme ilişkin bir açıklamada yayınladı. DSÖ açıklamasında depremin bölgede son zamanlarda yaşanan en büyük felaketlerden biri olduğunu bildirdi.

Türkiye bugün 1 yıl önce depremde yitirdiği canların hüznünü yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 11 il büyük bir yıkıma uğramış, deprem kilometrelerce uzaklıktaki Suriye'de bile ölüm ve hasara yol açmıştı.

Afetin yıl dönümünde DSÖ de yazılı bir açıklama yaptı.

"Türkiye'nin güneyi ve Suriye'nin kuzeyini vuran, Türkiye'de 50 bin ve Suriye'de ise 5 bin 900 kişinin ölümüne neden olan bir yıkıcı depremin üzerinden bir yıl geçti." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, on binlerce kişinin yaralandığı, binlerce ev, hastane ve kamu binasının hasar gördüğü veya yıkıldığı hatırlatıldı.

SON ZAMANLARIN EN BÜYÜK FELAKETLERİNDEN BİRİYDİ"

Açıklamada, "Bu, bölgede son zamanların en büyük felaketlerinden biriydi." ifadeleri kullanıldı.​

Türkiye'de, yetkililerin çok sayıda tıbbi tahliyeyi koordine ettiği ve yaralılara bakım sağlamak amacıyla etkilenen bölgelerde sahra hastaneleri kurduğu kaydedilen açıklamada, Suriye'de ise depremlerin, 13 yıldır süren çatışmaların yol açtığı krizin mağduru olan toplulukları etkilediğinin altı çizildi.

Açıklamada, DSÖ'nün bu süreçte Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenen bölgeleri sağlık alanında desteklediği de vurgulandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...