Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar devam ederken dünyanın birçok yerinde insanlar sokaklara dökülerek ateşkes çağrısında bulundu. ABD'li asker Aaron Bushnell'in "soykırıma ortak olmayacağını" belirterek kendini yaktığı İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi "İsrail'e yardım etmeyi bırakın" sloganları attı. Küba'da binlerce insan ellerinde "Soykırımcı İsrail", "Refah'tan elini çek" ve "Özgür Filistin" yazılı dövizler taşıyarak yürüdü. Fas da Filistin'e destek için sokaklardaydı, göstericiler "Filistin emanettir, normalleşme ihanettir" diye haykırdı...

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana topyekün abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ni bombalıyor. Havadan, karadan ve denizden ateş altına tutulan Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 30 bine yakın insan hayatını kaybetti. Çatışmalar hız kesmeden devam ederken dünya ise Filistin için ayaklanmaya devam ediyor. Bir çok ülkede Gazze'ye destek için insanlar sokaklara döküldü, İsrail'e "saldırılara son ver" çağrısı yapıldı. 

Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir - 1. Resim

ABD askeri Aaron Bushnell'in "soykırıma ortak olmayacağını" belirterek kendini yaktığı İsrail'in Washington Büyükelçiliği binası önünde toplanan yüzlerce gösterici, İsrail'in Gazze'ye devam eden saldırılarını ve buna ABD yönetiminin verdiği desteği protesto etti.

Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir - 2. Resim

Filistin bayrakları ile İsrail büyükelçiliği binası önüne gelen göstericiler, ellerinde "Özgür Filistin", "İşgale son", "Soykırıma son verin" ve "İsrail'e ABD yardımlarını durdurun" şeklinde pankartlar taşıdı.

Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir - 3. Resim

Göstericilerden Mohammad Habeh, İsrail ve ABD hükümetleri tarafından Filistinlilere yönelik devam eden soykırım durana kadar sokakları terk etmeyeceklerini belirtti. Habeh, "Joe Biden'ın Filistin halkıyla empati kurmaktan aciz olduğunu defalarca kanıtladığını düşünüyorum. İnsanlarımız açlıktan ölürken, yemek kuyruklarında öldürülürken geçen hafta onu dondurma yediği sırada ateşkesten bahsederken duydunuz. Ateşkesten bahsederken dondurma yiyor." diye konuştu.

Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir - 4. Resim

Diğer bir gösterici Dominique Fierro da acil ateşkes çağrısında bulunarak, "Çok fazla kıyım ve katliam gördüm. Bu asla normal değil, asla da olmayacak. Gördüğüm her şey için her gün kalbim acıdı." dedi. Fierro, insanların artık İsrail'in soykırımına karşı sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bunu ruhunuzda hissetmiyorsanız, o zaman sizde doğuştan bir sorun var demektir." ifadesini kullandı.

Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir - 5. Resim

KÜBA'DAKİ GÖSTERİLERE DEVLET BAŞKANI VE KABİNE ÜYELERİ DE KATILDI

Küba'da sabahın erken saatlerinde bir araya gelen binlerce kişi Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Başkent Havana'daki Onur Meydanı'nda, Genç Komünistler Birliği (UJC) tarafından organize edilen etkinliğe Kübalılar yoğun ilgi gösterdi. Filistin'e destek gösterisine başta Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel olmak üzere tüm kabine üyeleri de katıldı.

Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir - 6. Resim

"REFAH'TAN ELİNİ ÇEK"

Gösteriye katılanlar, sıklıkla Filistin'e destek sloganları atarken, bir yandan da İsrail'in Gazze'de yürüttüğü saldırılara tepki gösterdi. "Soykırımcı İsrail", "Refah'tan elini çek" ve "Özgür Filistin" yazılı dövizler taşıyan kalabalık gruplar, Filistin ile dayanışma içerisinde olduklarını duyurdu.

Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir - 7. Resim

Devlet Başkanı Canel, X sosyal medya platformundan kalabalığın görselini paylaşarak, "Filistin, derin acı çekiyor, kendi halkını acımasızca bombalayanların cezasız kalması çok öfke verici. Küba, bu işlenen suçlar karşısında asla kayıtsız kalmayacak ve Kübalılar daha iyi bir dünya için yürüdü. Bu kadar vahşet, bu kadar taciz ve bu kadar cezasızlık yeter." ifadelerini kullandı.

Gazze'nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olduğunu vurgulayan Canel, "İsrail, canice ve aralıksız şekilde Gazze'yi bombalıyor, ABD'den ikiyüzlülüğüne son vermesini istiyoruz." dedi.

Dünya ayaklandı, sokaklar doldu taştı: Filistin emanettir, normalleşme ihanettir - 8. Resim

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Filistin bayrakları taşıyan Kübalıların alanı tamamen doldurduğu görüldü.

"FİLİSTİN EMANETTİR, NORMALLEŞME İHANETTİR"

Fas'ta İsrail'in büyük yıkıma uğrattığı ve aç bırakma siyaseti izlediği Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin kurtarılması talebiyle gösteri düzenledi. Yüzlerce Faslı, Filistin'i Destekleme Fas Cephesi ve Filistin için Ulusal Eylem Grubu gibi sivil toplum kuruluşlarının (STK) çağrısıyla, el-Cedide, Kazablanka ve Tanca dahil olmak üzere Fas'ın birçok şehrinde bir araya geldi. İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarını durdurması talebiyle gösteri düzenleyen Faslılar, Gazzelilerin yıkım ve açlıktan kurtarılmasını istedi. Gazze Şeridi'ndeki sivillerin korunmasını isteyen ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Halk Filistin'i kurtarmak istiyor" ve "Filistin emanettir, normalleşme ihanettir" şeklinde sloganlar attı.

İŞGAL GÜÇLERİ İNSANİ YARDIM BEKLEYENLERE ATEŞ AÇTI

İsrail ordusu dün, Gazze'de insani yardım bekleyenlere ateş açmış ve saldırıda 1 kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İsrail ordusunun, 29 Şubat'ta Gazze kentinde yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında 118 kişi ölmüş, 760 kişi yaralanmıştı.

İsrail, başta kuzey olmak üzere Gazze'ye karadan yardım girişlerini engelliyor. Bu nedenle Mısır ve Ürdün son olarak da ABD, Gazze'ye havadan insani yardım ulaştırmıştı.

Gazze'deki hükümet, İsrail'in insanı yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğunu vurgulamış ve "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat19 Nisan 2024 09:44

vay be bu işler böyle oluyo demek yani kimseye güven olmuyo yaaa almanlar da bi tuhaf işte neyse araştırılsın tabi sonuna kadar hakkı neyse versinler çünkü bu olaylar ciddi ciddi böle şeylere izin verilmesi bile büyük hata herkes kendi evinde otursun kimse kimseye karışmasın yaa

büşra18 Nisan 2024 17:24

vay be bu almanya da işler karışık ha bi genel bizimkiler gibi toplantı yapmış işler yürütemiyolar galiba öyle mi yani arkadaşlar ne diyosunuz bence bi düşünmekte fayda var hani demedim demeyin sonra

Sonraki Haber Yükleniyor...