İsrail, Filistinlileri bir kez daha yardım sırasında vurdu! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Filistinlileri bir kez daha yardım sırasında vurdu! Ölü ve yaralılar var

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

7 Ekim 2023'ten bu yana insani krizin her geçen gün derinleştiği Gazze'de açlıkla savaşan Filistinliler bir kez daha İsrail kurşunlarının hedefi oldu. İsrail askerlerinin yardım bekleyen Filistinlilere ateş açması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarını kara, hava ve denizden aralıksız devam ettiriyor. İsrail ordusunun aylardır insani yardımların ulaşmasını engellediği Gazze'de insani kriz ise her geçen gün derinleşiyor.

48 saat içinde ikinci saldırı

Zorla açlık ve susuluğa sürüklenen Filistinliler yine İsrail'in hedefi oldu. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail askerleri, Gazze'nin güneyinde Reşid Caddesi'ndeki Nablusi Kavşağı yakınlarında yardım bekleyen Filistinlilere son 48 saat içinde ikinci kez saldırdı.

İsrail askerlerinin yardım bekleyen Filistinlilere ateş açması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusunun, 29 Şubat Perşembe günü Gazze kentinde yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında 118 kişi ölmüş, 760 kişi yaralanmıştı.

İsrail, başta kuzey olmak üzere Gazze'ye karadan yardım girişlerini engelliyor. Bu nedenle Mısır ve Ürdün, son olarak da ABD, Gazze’ye havadan insani yardım ulaştırmıştı.

REFAH'A SALDIRILAR SÜRÜYOR

Öte yandan İsrail, "güvenli olduğu" iddiasıyla Filistinlileri sürdüğü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a da saldırmaya devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Refah'ta Mısır sınırı yakınlarında boş arazilere bir dizi hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda yerinden edilen Filistinlilerden yaralananlar oldu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail'in, uluslararası toplumdan gelen tüm uyarılara rağmen Refah'ı yoğun şekilde bombalamayı sürdürdüğünü belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Refah'taki BAE Doğum Hastanesi yakınlarına düzenlenen saldırıda 2'si sağlık personeli 11 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...