Dünyanın başı belada! İslam düşmanı ve ırkçı liderler endişeleri artırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünyanın başı belada! İslam düşmanı ve ırkçı liderler endişeleri artırıyor

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Batı ülkelerinde ırkçılık giderek yayılıyor. Seçilen liderlerler de bu tabloyu gözler önüne seriyor. Aşırı sağın iktidarı ele geçirdiği son ülke Hollanda oldu.

Dünyada aşır sağın yükselişi sürüyor. İtalya’da Giorgia Meloni, İsveç’te Jimmie Akesson, İsrail’de Binyamin Netanyahu gibi aşırı sağcı liderlerin arasına, geçtiğimiz günlerde Arjantin’deki seçimleri kazanarak yeni Cumhurbaşkanı olan Javier Milei katılmıştı.

Hollanda’da ise önceki gün yapılan erken genel seçimlerde ilk sırayı Geert Wilders liderliğindeki İslamiyet düşmanı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) açık farkla aldı. PVV yüzde 23,5 oy alarak 37 milletvekili çıkardı. İşçi Partisi (PvdA) ve Yeşil Sol (Groen Links) 25 sandalye ile ikinci sıraya yerleşti. Bir önceki seçime göre 10 sandalye kaybeden Dilan Yeşilgöz-Zegerius liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), 24 sandalye ile üçüncü sıraya geriledi.

Üyelerinin çoğunluğu Türk ve diğer Müslümanlar olan Denk Partisinin milletvekili sayısı ise bir önceki seçime göre değişmeyerek 3 kaldı. Destekçilerine hitap eden Wilders “Ülkeyi artık biz yöneteceğiz” dedi. Hükûmet kurulması için 150 milletvekilinden en az 76’sının desteğini alması gerekiyor.

FİTNE ÇIKARDI, FETÖ’YÜ SAVUNDU

Mushaf-ı şerif’in Hollanda’da yasaklanmasını isteyen Wilders, 2008’de İslam’a hakaret içeren “Fitne” isimli belgeseli hazırladı. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin başarısız olmasına dair Hollanda Parlamentosunda üzüntülerini dile getirdi ve Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasını istedi. Türkiye’deki 2023 seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veren Hollandalı Türkleri tehdit etti ve “artık bavullarını toplayarak Türkiye’ye taşınmalarını istemesi” dikkati çeken bir başka husus oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...