Erdoğan-Miçotakis görüşmesi öncesinde Yunan basınında dikkat çeken iddia: Ufak zaferler kazanılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Kathimerini
- Güncelleme:
Erdoğan-Miçotakis görüşmesi öncesinde Yunan basınında dikkat çeken iddia: Ufak zaferler kazanılacak

DÜNYA Haberleri  / Kathimerini

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in önümüzdeki günlerde New York'ta görüşmesi bekleniyor. Yunan basını, iki liderin ülkeler arası siyasi diyaloğun geleceğiyle ilgili adımlar atılmasını beklendiğini ve iki tarafın da ufak zaferler kazanacağını yazdı

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için son dönemde çok sayıda görüşme gerçekleşiyor. Atina ile makul komşuluk ilişkilerinin hedeflendiği görüşmelerde önemli mesafe kat edildiği de ifade ediliyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye’yi ziyaret ederek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis’ten sonra iki ülke arasında oldukça önemli bir görüşme daha gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in bir araya gelmesi bekleniyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’nin New York kentine gidecek iki liderin, burada görüşeceği ifade ediliyor. Yunan medyası, iki ismin görüşmesinden siyasi diyaloğun sonraki adımlarının atılmasının beklendiğini aktardı.

ÇOK SAYIDA KONU GÖRÜŞÜLECEK

Yunanistan’ın en fazla okunan günlük gazetelerinden Kathimerini’de yer alan haberde, “Bu görüşme siyasi diyalog için sonraki adımların atılıp atılmayacağını gösterecek. Miçotakis ve Erdoğan, Ekim ayında dışişleri bakanı yardımcılarının ne konuşacağını belirleyecek. Türklerin kıta sahanlığı, hava sahası ihlalleri ve Trakya’daki azınlıklar gibi konuları gündeme getirecek mi bilinmiyor” denildi.

Erdoğan ve Miçotakis’in 1987 yılında imzalanan Yılmaz-Papoulias Mutabakat Belgesi’ni yıl sonuna kadar uzatmayı gündemine aldığını iddia eden Yunan medyası, “Bu sayede Ege’deki sakinliğin daha kalıcı olması için güçlü ve sembolik bir mesaj gönderecekler” yorumunu yaptı. Bazı diplomatik kaynaklar, pozitif bir ajandanın gündeme geleceğini ve “ufak zaferler” elde ederek her iki tarafın da birbirine yakınlaşmasının hedeflendiğini duyurdu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Kathimerini
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...