Erdoğan'ın çağrısı dünya basında yankılandı! Verdiğiniz sözleri tutun!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan'ın çağrısı dünya basında yankılandı! Verdiğiniz sözleri tutun!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nahçıvan dönüşü uçakta yaptığı açıklamalar dünya basınında geniş yankı buldu. The New York Times gazetesi, Erdoğan, ABD'ye F-16 konusunda verdiğiniz sözlerinizi tutun çağırısını haberleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Nahçıvan bölgesinde temaslarda bulunduktan sonra yurdu döndü. Dönüş yolculuğu esnasında uçakta basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Azerbaycan’ın Karabağ’daki terörler mücadele operasyonu ve sonrasında yaşanan gelişmeler, ABD’den F-16 tedariki ve İsveç’in NATO üyeliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, F-16 satışını İsveç’in NATO üyeliğine bağlayan ABD’ye “F-16’lar konusunda artık net yanıt bekliyoruz” dedi. İsveç’in üyeliği konusunda Türkiye’nin yasama organlarına dikkat çeken Erdoğan, “Meclis’in bir yapısı var, başkanı var... Cumhur İttifakı olarak aramızda görüşmelerimizi yapacağız. Ona göre de Parlamentoya müracaatımızı yapıp, nasıl bir takvim belirlerse, onu da orada takip edeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak da Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la da bazı görüşmeler yaptılar. Temenni ederim ki onlar da verdikleri söze sadık kalırlarsa bizim Parlamentomuz da verilen söze sadık kalacaktır. Adımını da buna göre atacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın çağrısı dünya basında yankılandı! Verdiğiniz sözleri tutun!

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISI DÜNYADA YANKI BULDU!

Erdoğan’ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken; NATO üyeliği İsveç, F-16 açıklamaları ABD, rüşvetçi Senatör Bob Menendez ve Kıbrıs ile ilgili söyledikleri de Yunanistan basınında ön plana çıkartıldı.

ABD’nin en önemli günlük gazetelerinden The New York Times, Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliği için "Onlar verdikleri sözleri tutarlarsa, parlamentomuz da verilen sözü tutar" sözlerine dikkat çekerken, Al Monitor ise haber sitesi de Erdoğan’ın Washington ve Stockholm’e “verdiğiniz sözleri tutun” çağrısında bulunduğunu yazdı.

Associated Press haber ajansı, yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları nedeniyle ciddi sorunlar yaşayan Demokrat Partili Senatör Bob Menendez’in Türkiye’ye F-16 satışına engel olduğunu hatırlatarak, Erdoğan’ın "Menendez'in ayrılması bize avantaj sağlıyor ama F-16 meselesi sadece Menendez'e bağlı bir konu değil" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın çağrısı dünya basında yankılandı! Verdiğiniz sözleri tutun!

ERDOĞAN’IN MENENDEZ AÇIKLAMASI YUNAN BASININDA

Yunanistan’ın en etkili gazetelerinden Kathimerini, Türkiye karşıtlığı üzerinden kariyer yapan Menendez’in rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle kaybolan ağırlığını Ankara için fayda sağlayacağını ifade ettiği haberinde, Erdoğan’ın “Kıbrıs’ta iki devletli çözüm” yanlısı açıklamalarına yer verdi.

To Vima ise Erdoğan’ın F-16 konusunda "Türkiye'ni önündeki en büyük problem Menendez'di" sözlerine yer verdi. Ayrıca, KKTC’nin uluslararası arenada tanınması için çalışmalarına değinerek, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin diğer ülkeler tarafından tanınması için sesimizi daha da yükselteceğiz" dediğini aktardı.

İsveç’in Dagens Nyheter gazetesi, Erdoğan’ın NATO üyeliği konusunda ABD’nin üzerinde ciddi bir sorumluluk olduğunu söylediğini yazarken, Menendez’in olası istifasının Türkiye’ye F-16 satışının önünü açabileceği bu durumun da Ankara’nın Stockholm’ün üyeliğine yeşil ışık yakmasına neden olabileceği ifade edildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...