Erdoğan'ın daveti sonrası Elon Musk'tan TEKNOFEST açıklaması: Gelecek yıl bizzat katılacağım

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Erdoğan'ın daveti sonrası Elon Musk'tan TEKNOFEST açıklaması: Gelecek yıl bizzat katılacağım

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde New York'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Erdoğan'ın davetine icabetle önümüzdeki yıl TEKNOFEST'e katılacağını duyurdu. Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gelecek yıl bizzat katılmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Musk'ın açıklamasına cevap vererek, "Gelecek yıl seni de görmekten büyük memnuniyet duyacağız." dedi.

BMGK görüşmeleri için geçtiğimiz günlerde New York'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ı da ağırlamıştı. Erdoğan, görüşmede Musk'ı TEKNOFEST'e davet ettmişti.

"GELECEK YIL BİZZAT KATILMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

O görümenin ardından Elon Musk bugün sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Bu yıl İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'te, yarışmacı takımlara başarılar dileyen Musk, "Gelecek yıl TEKNOFEST'e bizzat katılmayı ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MUSK'A CEVAP

Elon Musk'ın sosyal medyadaki paylaşımına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cevap verdi. Erdoğan paylaşımında "Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest'te gelecek yıl seni de görmekten büyük memnuniyet duyacağız." dedi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1707817326559547531

HALUK BAYRAKTAR: GELECEK YIL GÖRÜŞÜRÜZ

Musk'ın mesajına Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan da cevap geldi. Haluk Bayraktar,  Musk'ın mesajını alıntıladığı gönderiye, "Türkiye'nin geleceği gençlerimizle birlikte TEKNOFEST 2024'te sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gelecek yıl görüşürüz!" notunu düştü.

https://twitter.com/haluk/status/1707798922238759093

ERDOĞAN-MUSK GÖRÜŞMESİ

 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk’ı ve oğlu AE A-XII’I New York’taki Türkevi’nde kabul etmişti. Görüşmede Erdoğan’ın Musk ile Türkiye’de yapılacak yatırımları ele alınmıştı.

Erdoğan'ın daveti sonrası Elon Musk'tan TEKNOFEST açıklaması: Gelecek yıl bizzat katılacağım

İletişim Başkanlığı'nda yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Musk’a, Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetmiş, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirtmişti. Erdoğan ayrıca, TOGG’la birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatarak Musk'a, elektrikli araç şirketinin sekizinci fabrikasını Türkiye’de kurması çağrısı yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...