Eris varyantı ile sil baştan! Maske zorunluluğu getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eris varyantı ile sil baştan! Maske zorunluluğu getirildi

DÜNYA Haberleri

Koronavirüsün eris varyantı, bazı ülkelerde salgının ilk günlerini hatırlatan önlemler alınmasına neden oldu. ABD’de kurum ve kuruluşlar, eris varyantından kaynaklandığı düşünülen yeni salgın dalgasını önlemek amacıyla çalışanlarına maske zorunluluğu getirdi.

2019 yılında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsün Eris varyantı, dünya genelinde yeni bir salgın dalgasına yol açtı. ABD’de bazı şirketler, salgının hızını düşürmek amacıyla çalışanlarına maske zorunluluğu getirdi.

Omicron varyantından sonra ortaya çıkan Eris varyantı, ABD ve İngiltere’deki vaka sayılarının artışının sorumlusu olarak görülüyor. Uzmanlar, varyantla mücadele etmek için tedbirlerini sıklaştırılmasını öneriyor.

Atlanta merkezli Morris Brown College, uzmanların önerilerine uyarak Kovid önlemleri kapsamında maske zorunluluğunu yeniden yürürlüğe koyduklarını duyurdu. Üniversite yönetimi yaptığı açıklamada maske takmanın 14 gün boyunca zorunlu olduğunun altını çizerek, kampüs içinde mesafe kurallarına uyulmasını istedi.

JOHN WICK'İN STÜDYOSUNDAN ERİS KARARI

Benzer bir karar Lionsgate film stüdyosundan geldi. John Wick ve Açlık Oyunları gibi filmlerin yapımcısı olan Hollywood stüdyosu, çalışanlarına maske zorunluluğu getirdi. Deadline tarafından elde edilen elektronik postada Los Angeles'taki ofiste çalışanların tıbbı maske takması istendi. Şirket ayrıca son 10 günde yurtdışına çıkan çalışanlarının ofise gelmemesini istedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...