Ermenistan duyurdu: Karabağ'dan ayrılan Ermenilerin sayısı 100 bini geçti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ermenistan duyurdu: Karabağ'dan ayrılan Ermenilerin sayısı 100 bini geçti

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Azerbaycan'ın terörle mücadele operasyonu sonrasında işgalden kurtarılan Karabağ'da Ermeniler gönüllü olarak göç ediyor. Ermenistan, şu ana kadar 100 bin 417 Ermeni'nin ülkeye giriş yaptığını duyurdu.

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’a düzenlediği terörle mücadele operasyonu sonrasında bölgedeki Ermeniler gönüllü bir şekilde Ermenistan’a göç etmeye devam ediyor. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Sözcüsü Nazeli Baghdasaryan gerçekleştirdiği basın toplantısında, yaklaşık 120 bin Ermeni nüfusu olduğu belirtilen Dağlık Karabağ’dan ülkeye gelen Ermenilerin sayısının 100 bin 417’ye ulaştığını açıkladı.

Rus Interfax haber ajansı, Ermeni nüfusun göçüyle ilgili olarak Karabağ'da "çoğu memur, acil servis çalışanı, gönüllü, bazı özel ihtiyaçları olan ve ayrılmaya hazırlanan kişilerden oluşan" yaklaşık birkaç yüz kişi kaldığını aktardı.

Ermenistan duyurdu: Karabağ'dan ayrılan Ermenilerin sayısı 100 bini geçti

PAŞİNYAN: KARABAĞ’DA ERMENİ KALMAYACAK

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ı etnik temizlikle suçlayarak, "Durum analizi, önümüzdeki günlerde Dağlık Karabağ'da hiç Ermeni kalmayacağını gösteriyor." İfadelerini kullanmıştı.

Paşinyan, 30 yıl boyunca işgal altında kalan Karabağ’dan göç eden Ermenilere her türlü yardımı yapacaklarını söyleyerek, yaşları ne olursa olsun kişi başı 100 bin Ermenistan Dramı (254 dolar) ödeneceğini açıkladı.

Ermenistan duyurdu: Karabağ'dan ayrılan Ermenilerin sayısı 100 bini geçti

ERMENİLERE GÜVENLİ GEÇİŞ SAĞLANIYOR

Azerbaycan ordusu tarafından 19 Eylül’de Karabağ'da başlatılan ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun ardından Ermeni silahlı gruplar teslim olmuş, Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasında diyalog süreci başlamıştı.

Azerbaycan, Ermeni silahlı grupların silahsızlanmayı kabul etmesinden 4 gün sonra bölgeden Ermenistan'a giden tek yolu Pazar günü açmıştı. Gönüllü olarak Ermenistan’a dönmek isteyen Ermenilerin ülkeye güvenli bir şekilde geçiş süreci başlamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...