Esad rejimi, Türkiye'yle normalleşme için 2 şartını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber7
Esad rejimi, Türkiye'yle normalleşme için 2 şartını açıkladı

DÜNYA Haberleri  / Haber7

Türkiye’nin olası operasyon sinyali verdiği Suriye ile ilgili Esad rejiminden açıklama geldi. Son dönemde Türkiye ile Suriye'deki Esad rejiminin normalleşme adımları atacağı iddia edilirken, Suriyeli yetkili, Ankara'yla normalleşme ile ilgili Şam'ın şartları olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ sözleri ile olası operasyon sinyali verdiği  ve gözlerin çevrildiği Suriye ile ilgi Esad rejiminden açıklama geldi. Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine karşı şartlarını açıklayan Suriye Parlamentosu Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Butrus al-Marjan, Türkiye'yle yakınlaşma ihtimaline dair Rus İzvestiya gazetesine konuştu.

Suriye'nin Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeye hazır olduğunu kaydeden Butrus al-Marjan, bunun için bazı şartları olduğunu ifade etti.

"İKİ ŞARTIMIZ VAR"

Suriyeli yetkili, yakınlaşma için Ankara'nın Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını sona erdirmesi ve Suriye Milii Ordusu (SMO) gibi oluşumlara desteğini geri çekmesi gerektiğini söyledi.

‘HER İKİ DEVLETİN ORTAK ÇIKARLARI DİKKATE ALINMALI’

Türkiye'yle ilişkilerin düzeltilmesinin önünde bazı ciddi engellerin olduğunu söyleyen al-Marjan, Türkiye ve Suriye arasında güvenlik alanında çeşitli temaslar olduğunu belirtti.

Suriyeli yetkili al-Marjan ayrıca, ülkeler arasındaki ilişkilerin, her iki devletin ortak çıkarları dikkate alınarak, iyi komşuluk ilişkileri temelinde inşa edilmesi gerektiğini belirtti.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...