Fitch uyardı! Avrupa'da ekonomik kriz kapıda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fitch uyardı! Avrupa'da ekonomik kriz kapıda

DÜNYA Haberleri

Fitch Ratings, Almanya, İngiltere ve İtalya dahil olmak üzere büyük Avrupa ekonomilerinde daralma beklendiğini açıkladı. Pandemi sonrası Avrupa'da toparlanmanın yavaşladığı belirtilirken birçok sektörün bu durumdan zarar göreceği aktarıldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, büyük Avrupa ekonomilerinde 2023 yılında reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) düşüşü beklendiğini bildirdi. Fitch'ten yapılan açıklamada "Bu yıl küresel ölçekte zayıf ekonomik büyüme ve yüksek enflasyon, finans sektörü dışındaki şirketleri olumsuz yönde etkileyen başlıca unsurlar arasında olacak" denildi.

"ŞİRKETLERİN %48'İNİN GÖRÜNÜMÜ KÖTÜLEŞTİ"

Kuzey Amerika, Avrupa Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Asya Pasifik ve Latin Amerika bölgelerinde değerlendirilen şirketlerin bu yıl itibarıyla yüzde 48’inin görünümünün kötüleştiği, geçen yıl bu oranın sadece yüzde 1 seviyesinde olduğu belirtildi.

"ALMANYA, İNGİLTERE VE İTALYA İÇİN DARALMA BEKLİYORUZ"

Avrupa’da bu yıl içerisinde ciddi ekonomik zorluklar beklendiği aktarılan açıklamada"Almanya, İngiltere ve İtalya dahil Avrupa’nın önde gelen ekonomilerinde reel GSYH daralması bekliyoruz. Avrupa’da pandemi sonrası toparlanma yavaşlıyor. Yüksek enflasyonla birlikte zayıflayan talep, bir dizi sektörde kredi profillerini olumsuz etkileyecek” ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...