Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'a karşı olan öfke dinmiyor

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'a karşı olan öfke dinmiyor
Fotoğraf Başlığı Fransa'da Cumhurbaskani Macron'a karsi olan öfke dinmiyor

Fransa, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un emeklilik reformu konulu konuşmasından sonra sokaklara dökülen yüzlerce protestocu ile çalkalandı. Macron'un konuşması sırasında ülkenin birçok şehrinde toplanan protestocular, kızgınlıklarını bir kez daha dile getirdi.

Kaydet
a- | +A

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesindeki protestoları kontrol altına almak için kendisine 100 gün verdi.

Macron, emeklilik yaşını yükseltme planlarına yönelik protestoların ardından halkı sakinleştirmek ve Fransa'yı rayına oturtmak için önlemler alacaklarını söyledi.

MACRON, HÜKÜMETTEN ÖNLEMLER ALMASINI İSTEDİ

Macron, emeklilik yaşını iki yıl artırarak 64'e çıkaran yasayı imzaladıktan iki gün sonra televizyonda yaptığı bir konuşmada, başbakanından çalışma koşulları, kanun ve düzen, eğitim ve sağlık konularında önlemler önermesini istediğini söyledi.

Fransa'nın ulusal günü olan ve genellikle Fransız siyasetinde bir dönüm noktası olan Bastille Günü'ne atıfta bulunan Macron, "14 Temmuz'da durumu değerlendirebilmeliyiz" dedi. “Önümüzde Fransa için uzlaşma, birlik, hırs ve eylem dolu 100 gün var.

MACRON'A KARŞI OLAN ÖFKE DEVAM EDİYOR

Macron, kamuoyundaki popülaritesini, on yılın sonuna kadar her yıl milyarlarca avroluk bütçe açığından kaçınmak için gerekli olduğunu söylediği emeklilik değişikliklerine bağlamıştı.

Ancak reformu destekleyecek parlamento çoğunluğunu oluşturamaması, onu özel anayasal yetkileri kullanarak oylama olmaksızın uygulamaya zorladı. Bu durum, halk arasında zaten var olan siyasi problemleri derinleştirdi ve gösteriler artarak devam ediyor.

Protestocular, ülke genelinde belediye binalarının önünde tencere tavaları çalarak ve Paris'te çöp bidonlarını ateşe vererek hükümetin kararlarına tepki gösterdi.

Paris polisi başkentte 2 bin protestocu olduğunu söyledi ve güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'a karşı olan öfke dinmiyor
Başlık ResmiFransa'da Cumhurbaşkanı Macron'a karşı olan öfke dinmiyor

SENDİKA LİDERİ: MACRON BOŞ KONUŞUYOR

Fransa'nın en büyük sendikası CFDT lideri Laurent Berger, Macron'un konuşmasının tamamen boş olduğunu ve ülkedeki öfkeyi gidermekte başarısız olduğunu ifade etti.

BAKMADAN GEÇME
Fransa
HABER

Fransa'da tartışmalı emeklilik reformu yasalaştı

Fransa
HABER

Fransa'da göstericiler emeklilik reformuna karşı yeniden sokaklarda

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.