Gazze'ye saldırılar 3. ayında! İsrail savaşı bitirmek için 2 şart sundu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze'ye saldırılar 3. ayında! İsrail savaşı bitirmek için 2 şart sundu

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında 3'üncü aya girildi. Ölen Filistinlilerin sayısı 18 bine dayanırken, bölgedeki bombardıman yedi günlük ateşkesin ardından şiddetini artırarak devam ediyor. Netanyahu’nun Sözcüsü Gendelman, saldırıları sonlandırmak için 2 şart sundu.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ediyor. Toplam 7 gün süren insani aranın ardından kadın-çocuk ayırt etmeden sivilleri katletmeye devam eden İsrail, Gazze'nin hem kuzeyini hem de güneyini hedef alıyor.

Gazze'ye yönelik operasyonlarda 2 ay geride kalırken, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadın olmak üzere 17 bin 177'ye yükseldi.

HAN YUNUS KUŞATILDI

3'üncü ayına giren savaşta İsrail ordusu, kuzeyden kaçan yüzbinlerce sivilin sığındığı ve daha önce güvenli bölge olarak ilan edilen Han Yunus'un kuşatıldığını ve askerlerinin şehrin merkezinde operasyon düzenlediğini açıklarken, Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları da şehir merkezinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi.

HAVA SALDIRILARINDA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail uçaklarının, Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında çok sayıda ölen ve yaralanan oldu.

El Aksa kanalının Telegram hesabından yapılan açıklamada da İsrail saldırılarında Gazze İslam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rafet el-Arir'in hayatını kaybettiği belirtildi.

İSRAİL'DEN SAVAŞI BİTİRMEK İÇİN 2 ŞART

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Sözcüsü Ofir Gendelman, saldırıları sonlandırmak için 2 şartları olduğunu açıkladı.

Arapça yaptığı basın açıklamasında Gazzelilere seslenen Gendelman, "Gazzelilere söylüyorum: Savaşı bugün bitirmek iki şartta mümkün. Birincisi, tüm kaçırılanlarımızın serbest bırakılması gerekiyor. İkincisi, Hamas’ın teslim olması gerekiyor" dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde ilerlediğini belirten Gendelman, İsrail askerlerinin Hamas liderlerinden Yahya Sinvar'ı bir an önce tutuklamak amacıyla evini kuşattığını iddia etti. Ancak Gendelman, Sinvar’ın söz konusu evde olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşmadı.

İsrailli Sözcü ayrıca, “Hamas’ın yok edilmesinden sonra Gazzelilerin hayatının iyileşeceğini ve gelişeceğini” ileri sürdü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...