Göçmen sorununda anlaşma sağlanamadı... Pakistan'ın verdiği süre doldu, Taliban karşı çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Göçmen sorununda anlaşma sağlanamadı... Pakistan'ın verdiği süre doldu, Taliban karşı çıktı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Pakistan halkının güvenliğini öne sürerek yasa dışı göçmenlerin 1 Ekim'e kadar ülkeyi terk etmesini istemişti. Taliban bu kararın gözden geçirilmesini talep etti.

Taliban yönetimi, Pakistan'da yasa dışı yaşayan Afganların sınır dışı edilme kararına karşı çıkarak, Pakistan hükümetinden söz konusu politikasını gözden geçirmesini istedi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, X sosyal medya platformunda konuyla ilgili açıklamada bulundu. Mücahid, "kabul edilemez" olarak tanımladığı bu kararı, Pakistan'ın gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Afgan mültecilerin Pakistan'ın güvenlik sorunlarıyla ilgisinin bulunmadığını kaydeden Mücahid, Afganların Pakistan'dan gönüllü olarak ayrıldıkları sürece Pakistan'ın hoşgörülü davranması gerektiğini ifade etti.

1 KASIMA KADAR SÜRE VERİLDİ

Pakistan'daki geçici hükümetin İçişleri Bakanı Sarfaraz Bugti, ülkede yasa dışı yaşayan yabancıların, Pakistan'ı gönüllü terk etmeleri için 1 Kasım'a kadar süre verdiklerini, 1 Kasım'dan sonra ise bu kapsama giren tüm yabancıların sınır dışı edileceğini duyurmuştu.

"PAKİSTAN HALKININ GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ"

Pakistan halkının güvenliğinin öncelikleri olduğunu dile getiren Bugti, ocak ayından bu yana ülke genelinde 24 intihar saldırısı düzenlendiğini, saldırganlar arasında Afganistan vatandaşlarının da bulunduğunu kaydetmişti.

Bugti, Pakistan'da 1,73 milyon Afganistan vatandaşının yasal belgeleri olmadan yaşadığını ve ülkede 4,4 milyon Afgan'ın bulunduğunu kaydetmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...