Güney Kore meydan okudu: Nükleer silah kullanırsa Kuzey Kore'yi ortadan kaldırırız

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Güney Kore meydan okudu: Nükleer silah kullanırsa Kuzey Kore'yi ortadan kaldırırız

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Güney Kore Devlet Başkanı Yeol, Kuzey Kore'nin nükleer silah kullanması halinde ABD ile birlikte Pyongyang rejimini ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Yeol'un meydana okuması, Kuzey Kore'nin kendisine "diplomatik ahmak" ve "boş kafalı bir adam" hakaretlerinden sonra geldi.

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki arasında son günlerde artan gerginlik, Seul’un açıklamalarıyla daha da arttı. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 1 Ekim'de kutlanacak silahlı kuvvetlerin kuruluşunun 75. yılı vesilesi ile Silahlı Kuvvetler Günü kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında Kuzey Kore’yi uyardı. Pyongyang’ın uluslararası toplumun uyarılarını hiçe sayarak nükleer silah ve füze yeteneklerini geliştirdiğini ve nükleer silah kullanma konusunda açıkça tehditte bulunduğunu hatırlattı.

"Kuzey Kore rejimi, nükleer silahların kendi güvenliğini garanti edemeyeceğini açık şekilde anlamalıdır" diyen Yoon, Pyongyang'ın eylemlerini "Güney Kore halkı için bir tehdit ve dünya barışına ciddi bir meydan okuma" olarak niteledi. Güney Kore'nin gelişmiş savaş yetenekleriyle muhtemel bir savaşa hazır olduğunun altını çizen Yoon, "Ordumuz Kuzey Kore'nin herhangi bir provokasyonuna karşı misilleme yapacaktır. Kuzey Kore nükleer silah kullanırsa, Güney Kore-ABD ittifakının ezici tepkisiyle rejimi sona erdirilecektir" ifadelerini kullandı.

“KUZEY KORE REJİMİ, HALKININ ACILARINI AĞIRLAŞTIRIYOR”

Pyongyang'ın politikalarının Kuzey Kore halkına da zarar verdiğine dikkat çeken Yoon, "Kuzey Kore rejiminin nükleer silah geliştirme konusundaki takıntısı, kendi halkının acılarını ağırlaştırıyor. Rejim halkını sömürmeye, baskı yapmaya ve insan haklarını ihlal etmeye devam ediyor" dedi. Yoon, ülkesinin ABD ile olan güçlü ittifakına dayanarak Japonya ve diğer ülkelerle işbirliği içinde güçlü bir güvenlik duruşu sergileyeceğini de sözlerine ekledi.

Güney Kore meydan okudu: Nükleer silah kullanırsa Kuzey Kore'yi ortadan kaldırırız

GÜNEY KORE LİDERİNE HAKARET

Yoon'un uyarısının, dün Kuzey Kore'nin resmi açılamasında kendisine yönelik sert ifadelerin kullanıldığı açıklamanın ardından gelmesi dikkat çekti. Açıklamada, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kuzey Kore ile Rusya'nın gelişen ilişkilerini bölgede "güvenlik ve barışa yönelik doğrudan kışkırtma" olarak nitelendiren Yoon'a cevap olarak, "Komşu ülkelerin birbirleriyle yakın ilişkiler içerisinde olmaları doğal ve normaldir. Bu konu hakkında hesap sormak yersizdir" ifadeleri yer almıştı. Açıklamada "boş kafalı bir adam" olarak nitelenen Yoon, "diplomatik ahmak" ve "ABD'nin kuklası" olmakla itham edilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...