Hamas 'ele geçirdik' diyerek duyurdu! İsrail ordusu 3 İHA'sını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hamas 'ele geçirdik' diyerek duyurdu! İsrail ordusu 3 İHA'sını kaybetti

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ikisi Maoz kamikaze İHA'sı olmak üzere İsrail ordusuna ait 3 İHA'yı ele geçirdiklerini duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail cephesi 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı ve Gazze Şeridi'ni abluka altına aldı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 25 bin 490 Filistinli öldürüldü, 63 bin 354 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Çatışmalara 24 Kasım'dan 1 Aralık'a kadar 7 günlüğüne 'insani ara' verildi ve bu dönemde karşıklıklı rehine takası yapıldı. İsrail cephesi, son olarak Hamas'a yeni bir ateşkes teklifinde bulundu ve 2 aylık teklifte 'Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması' şartı sunuldu.

3 İSRAİL İHA'SI ELE GEÇİRİLDİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, bölgede ise çatışmalar sürüyor. İzzeddin el-Kassam Tugayları, ikisi kamikaze İHA'sı olmak üzere İsrail ordusuna ait 3 insansız hava aracını (İHA) ele geçirdiğini duyurdu.

Kassam Tugaylarından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Filistinli direnişçilerin Gazze kentinin doğusundaki ez-Zeytun Mahallesinin güneyinde ikisi Maoz kamikaze İHA'sı olmak üzere İsrail ordusuna ait 3 İHA'yı ele geçirdikleri belirtildi.

İsrail ordusundan, Kassam'ın duyurusuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusunun daha önce geniş çaplı bir çekilmeye gittiği ardından yeniden karadan işgale giriştiği Gazze kenti ve kuzey bölgelerinde Filistinli direnişçilerle İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...