Havadayken gövdesi kopan uçakla ilgili yeni iddia: Fabrikadan cıvataları eksik çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Havadayken gövdesi kopan uçakla ilgili yeni iddia: Fabrikadan cıvataları eksik çıktı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Geçtiğimiz haftalarda ABD'de Alaska Hava Yolları'na ait bir uçağın gövdesi havadayken kopmuş, olay dünyanın gündemine oturmuştu. The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, söz konusu uçağın fabrikadan bazı cıvataları olmadan çıktığını iddia etti.

Alaska Hava Yolları'na ait 'Boeing 737 MAX 9' tipi yolcu uçağı, 5 Ocak'ta havadayken gövdesinden bir parça kopmasıyla gündeme gelmiş, uçak acil iniş yapmıştı.

İçerisinde 171 yolcu ve 6 kabin görevlisi bulunan uçak güvenli bir şekilde iniş yapmış, uçak ise incelenmesi için geçici olarak kullanım dışı bırakılmıştı.

Bu kazadan sonra 'Boeing 737'lerin güvenliği tartışma konusu oldu. Ardından Japonya'dan gelen 'uçak havadayken kokpit camında çatlak tespit edilmesi' olayı da tartışmaları alevlendirdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi çok konuluşacak bir iddiayı gündeme getirdi.

'CIVATALAR FABRİKADAN AYRILIRKEN EKSİKTİ'

WSJ, haberini konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdı. Haberde, Alaska Hava Yolları'na ait uçağın cıvatalarından bazılarının fabrikadan ayrılırken eksik olduğu iddia edildi.

FABRİKA ÇALIŞANLARI EKSİK KOYDU

Haberde, fabrika çalışanlarının üretim esnasında uçağın kapısını takarken cıvataları eksik koyduklarının düşünüldüğü savunuldu.

Alaska Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Ben Minicucci, daha önce yaptığı bir açıklamada filolarındaki 'Boeing Max 9' uçakları üzerinde yaptıkları incelemeler sonucu birçok gevşek cıvata bulduklarını belirtmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...