Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Havadayken gövdesi kopan uçakla ilgili yeni iddia: Fabrikadan cıvataları eksik çıktı

Havadayken gövdesi kopan uçakla ilgili yeni iddia: Fabrikadan cıvataları eksik çıktı
Başlık ResmiHavadayken gövdesi kopan uçakla ilgili yeni iddia: Fabrikadan civatalari eksik çikti

Geçtiğimiz haftalarda ABD'de Alaska Hava Yolları'na ait bir uçağın gövdesi havadayken kopmuş, olay dünyanın gündemine oturmuştu. The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, söz konusu uçağın fabrikadan bazı cıvataları olmadan çıktığını iddia etti.

Kaydet
a- | +A

Alaska Hava Yolları'na ait 'Boeing 737 MAX 9' tipi yolcu uçağı, 5 Ocak'ta havadayken gövdesinden bir parça kopmasıyla gündeme gelmiş, uçak acil iniş yapmıştı.

İçerisinde 171 yolcu ve 6 kabin görevlisi bulunan uçak güvenli bir şekilde iniş yapmış, uçak ise incelenmesi için geçici olarak kullanım dışı bırakılmıştı.

Bu kazadan sonra 'Boeing 737'lerin güvenliği tartışma konusu oldu. Ardından Japonya'dan gelen 'uçak havadayken kokpit camında çatlak tespit edilmesi' olayı da tartışmaları alevlendirdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi çok konuluşacak bir iddiayı gündeme getirdi.

'CIVATALAR FABRİKADAN AYRILIRKEN EKSİKTİ'

WSJ, haberini konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdı. Haberde, Alaska Hava Yolları'na ait uçağın cıvatalarından bazılarının fabrikadan ayrılırken eksik olduğu iddia edildi.

FABRİKA ÇALIŞANLARI EKSİK KOYDU

Haberde, fabrika çalışanlarının üretim esnasında uçağın kapısını takarken cıvataları eksik koyduklarının düşünüldüğü savunuldu.

Alaska Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Ben Minicucci, daha önce yaptığı bir açıklamada filolarındaki 'Boeing Max 9' uçakları üzerinde yaptıkları incelemeler sonucu birçok gevşek cıvata bulduklarını belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME
Önce ABD şimdi Japonya! Boeing skandallarına yenisi eklendi
HABER

Önce ABD şimdi Japonya! Boeing skandallarına yenisi eklendi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.