Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hayırsız baba! Nafaka ödememek için kendini ölü gösterdi

Hayırsız baba! Nafaka ödememek için kendini ölü gösterdi
Fotoğraf Başlığı Hayirsiz baba! Nafaka ödememek için kendini ölü gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri'nde öz çocuğuna nafaka ödememek için ölü kayıt sistemini 'hack'leyen baba, sahte belge hazırlayarak kendisini ölü gösterdi. Hayırsız babaya 7 yıl hapis cezası verildi.

Kaydet
a- | +A

Kentucky Savcılık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Jesse Kipf, ölü kayıt sistemini 'hackl'eyerek başka bir eyaletteki doktorun kullanıcı adı ve şifresini çaldı.

DOKTOR BİLGİLERİNİ ÇALDI

Doktorun bilgilerini kullanarak Hawaii'deki ölü kayıt sistemine giriş yapan Kipf, kendisi için "ölüm belgesi" hazırladı ve bilgilerini çaldığı doktorun dijital imzasıyla bu belgeyi imzaladı.

Kipf, birçok hükümet veri tabanında kendini "ölü bir kişi" olarak gösterdiğini kabul ederek bunu, "kısmen, çocuk nafakası yükümlülüklerinden kaçınmak için yaptığını" söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Yük gemisinde maymun çiçeği paniği! Hepsi karantinaya alındı
HABER

Yük gemisinde maymun çiçeği paniği! Hepsi karantinaya alındı

SİSTEM AÇIĞINI SATMAYA ÇALIŞTI

Farklı eyaletlerdeki ölü kayıt sistemlerini, özel iş ve kamu ağlarını da 'hack'leyen Kipf, bu ağlara erişim bilgilerini başkalarına satmaya da çalıştı.

Suçunu kabul eden Kipf, "dolandırıcılık ve ağır kimlik hırsızlığı" suçlarından yaklaşık 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BAKMADAN GEÇME
Eşini ailesi ile görüştürmeyen adam ağır kusurlu bulundu! Tazminat ödeyecek...
HABER

Eşini ailesi ile görüştürmeyen adam ağır kusurlu bulundu! Tazminat ödeyecek...

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.