Afganistan'da düşen Rus yolcu uçağında 6 yolcudan 4'üne canlı ulaşıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya'ya ait bir yolcu uçağı Afganistan'ın kuzeyinde düştü. Olay bölgesine çok sayıda ekip sevk edildi. Edinilen son bilgilere göre düşen Rus yolcu uçağında 6 yolcundan 4'üne canlı ulaşıldı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düşen Rusya'ya kayıtlı Falcon 10 tipi uçak bugün düşmüştü. Kazada pilot dahil 6 yolcudan 4'üne canlı ulaşıldığı öğrenildi.

RUS YOLCU UÇAĞI AFGANİSTAN'DA DÜŞTÜ

Yerel basında çıkan haberlere göre, bir yolcu uçağı Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan eyaletinde düştü. Çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. Rus havacılık yetkilileri, düşen yolcu uçağının Rusya'ya ait olduğu açıklandı. Radardan kaybolan uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu bildirildi.

6 YOLCUDAN 4'Ü SAĞ KURTARILDI

Afganistan'ın kuzeydoğusunda düşen Rus uçağının 6 yolcusundan pilot da dahil 4'üne canlı ulaşıldığı açıklandı

Afganistan'da düşen Rus yolcu uçağında 6 yolcudan 4'üne canlı ulaşıldı

YEREL YETKİLİLERDEN KAZAYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan Afgan basınında yer alan haberlere göre, kazaya ilişkin yerel yetkili makamlardan ilk açıklama geldi. Badahşan Vilayeti Kültür ve Enformasyon Müdürü Zabihullah Amiri, Kuran-wa-Munjan ilçesinin Topkhana Dağları bölgesindeki kaza alanına bir ekip gönderildiğini söyledi.

Amiri yaptığı açıklamada, "Uçak düştü ama yeri henüz bilinmiyor. Ekipler gönderdik ama henüz ulaşmadılar." ifadesinde bulundu.

"Sabah yerel halk tarafından bilgilendirildik." açıklamasında bulunan Amiri, kazanın tam olarak nerede meydana geldiği bilinmediğini belirtti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...