İngiliz basını yazdı: 71 yaşındaki Putin, sansür başkanı 39 yaşındaki Mizulina ile beraber

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiliz basını yazdı: 71 yaşındaki Putin, sansür başkanı 39 yaşındaki Mizulina ile beraber

Dünya Haberleri

Rusya, muhalif lider Navalny'nin cezaevindeki ölümüyle çalkalanırken İngiliz basını Putin'in aşk hayatını yazdı. Basında yer alan habere göre 71 yaşındaki Rusya lideri, Rusya Güvenli İnternet Birliği’nin 39 yaşındaki başkanı Ekaterina ‘Katya’ Mizulina ile ilişki yaşıyor. 

Rusya, Ukrayna ile savaşının yanı sıra şu sıralar Rus muhalif lider Aleksey Navalny'nin kaldığı cezaevinde hayatını kaybetmesiyle de gündemde. Dünya olaya tepki gösterirken liderler Navalny'nin ölümünden Rus lider Putin'i sorumlu tuttu. 

Navalny'nin ölümünün üzerinden çok geçmeden İngiliz basını Putin'in aşk hayatıyla gündemi değiştirdi. İngiliz Daily Mail gazetesi, 71 yaşındaki Rus liderin Rusya Güvenli İnternet Birliği’nin 39 yaşındaki başkanı Ekaterina ‘Katya’ Mizulina ile aşk yaşadığını öne sürdü.

UKRAYNA KARŞITI SENATÖRÜN KIZI

Sosyal medyadaki haber kanallarını kaynak gösteren gazeteye göre Mizulina, fanatik Putin yanlısı ve Ukrayna karşıtı kadın senatör Elena Mizulina’nın kızı.

İnternette sansürün başında olduğu belirtilen Londra eğitimli Katya Mizulina ile Putin’in son dönemde yakınlaştığı öne sürülüyor.

İlk evliliğinden iki yetişkin kızı bulunan Putin’in yıllardır olimpiyat madalyalı ritmik cimnastikçi Alina Kabaeva (40) ile birlikte olduğu ve iki ya da üç çocuklarının bulunduğu iddia ediliyordu.

KATYA MİZULİNA KİMDİR?

Sanat tarihi ve Endonezya dili diplomasına sahip olan Mizulina, 2004 yılında Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu'ndan mezun oldu. 

Çin'i ziyaret eden resmi Rus heyetlerinde tercüman olarak çalıştı.

Filozof babası Profesör Mikhail Mizulin (69), Moskova'nın önde gelen akademisyenlerinden birisi. 

Mizulina internette sansürü, medyaya ve sosyal ağlara karşı para cezalarını ve diğer yaptırımları savunuyor.

 

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...