İsrail'in tünel endişesi! Hamas'ı engellemek için yer altına duvar örecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, Hamas'ın tünellerdeki ilerleyişini engellemek için Gazze ile Mısır arasında yer alan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na yakın bölgede yerin altından duvar örmeyi planlıyor.

İsrail Ordu Radyosu'nun raporuna göre, İsrail hükümeti, Gazze Şeridi'nde tünel inşasını engellemek amacıyla duvar yapmayı planlıyor. Gazze'nin İsrail'e yönelik saldırıları durdurmasının ardından yapmayı planladığı duvarın inşası için Mısır hükümeti ile görüşmeler yapılacak. Ayrıca Kahire'nin bu güvenlik ihtiyacını anlayışla karşılayacağı umuluyor.

İSRAİL TÜNEL ENDİŞESİ 

İsrail'in 'i24News' televizyonunda yer alan bir haberde, Mısır'ın Sina ile Gazze Şeridi arasındaki bölgede tünel bulunmadığını defalarca belirtmesine rağmen, İsrail yönetiminin Selahaddin Ekseni'nin doğusunda bulunan yer altı tünellerinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

İsrail'in tünel endişesi! Hamas'ı engellemek için yer altına duvar örecek

SELAHADDİN EKSENİ 

Ayrıca, İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail güçlerinin geçen hafta Mısır sınırına yakın Refah kentindeki evlere yoğun hava saldırılarına işaret etti. Bu saldırıların hedefinin "Selahaddin Ekseni" olarak bilinen bölgedeki iddia edilen tünellerden geçen Hamas unsurları olduğunu öne sürdü.

İsrail'in tünel endişesi! Hamas'ı engellemek için yer altına duvar örecek

Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki 14 kilometrelik tampon bölge olan "Selahaddin Ekseni" Akdeniz kıyısından Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na kadar uzanıyor. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...