CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İsrail'den Gazze'nin kuzeyine gıda konvoylarına engel

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altına aldığı Gazze Şeridi'nde bombardımanına aralıksız olarak devam ediyor. İsrail'in gece bir evi hedef alması sonucu ölü ve yaralılar var. Öte yandan İsrail ordusu da 21 yaşındaki çavuşlarının hayatını kaybettiğini duyurdu. İşte Gazze'den son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL DEYR EL-BELAH'TA BİR BİNAYI VURDU! ÇOK SAYIDA YARALI VAR
  • GAZZE'DEKİ EMEL HASTANESİ'NDE BULUNAN PERSONELLE İLETİŞİM KESİLDİ
  • İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE GIDA KONVOYLARINA ENGEL
  • ÜRDÜN, 4 ÜLKENİN KATILIMIYLA GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM İNDİRDİ
  • HAMAS: İSRAİL'İN HASTANE SALDIRILARI GAZZE'DE İMHA SAVAŞI YÜRÜTTÜĞÜNÜN KANITI
  • İSRAİL ORDUSU BU KEZ DE EMEL MAHALLESİ'NE SALDIRI BAŞLATTI
  • İSRAİL, HASTANEYE SİS BOMBASI ATTI
  • GAZZE'DEN DİKKAT ÇEKEN VERİLER
  • 7 EKİM'DEN BERİ 7 BİN 755 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI
  • İSRAİL'İN İNSANİ YARDIM BEKLERKEN ÖLDÜRDÜĞÜ FİLİSTİNLİLERİN SAYISI
  • İSRAİL'İN SALDIRILARI SÜRÜYOR
  • İSRAİL ORDUSU, HAN YUNUS'TAKİ NASIR HASTANESİ ÇEVRESİNE BASKIN DÜZENLEDİ
  • GAZZE'DE CAN KAYBI 32 BİNİ AŞTI
  • İSRAİL ORDUSU, GAZZE'NİN KUZEYİNDE BİR ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU
  • 'HAMAS, İSRAİL'İN ATEŞKES TEKLİFİNE VERDİĞİ TEPKİYİ OLUMSUZ BULDU'
  • İSRAİL, GAZZE'DE BİR EVİ VURDU: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

25.03.2024 01:04

İSRAİL DEYR EL-BELAH'TA BİR BİNAYI VURDU! ÇOK SAYIDA YARALI VAR

İsrail'in Gazze'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentine düzenlediği saldırıda Salman ailesinin evi bombaların hedefi oldu. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Yaralılar ambulanslarla en yakın hastanelere götürüldü.


25.03.2024 23:43

GAZZE'DEKİ EMEL HASTANESİ'NDE BULUNAN PERSONELLE İLETİŞİM KESİLDİ

Filistin Kızılayı, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta İsrail güçleri tarafından kuşatılan Emel Hastanesi'ndeki personelle iletişimin kesildiğini duyurdu.


24.03.2024 20:50

İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE GIDA KONVOYLARINA ENGEL

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in, Gazze’nin kuzeyine BM gıda konvoylarının girişini artık onaylamayacaklarını söylediğini aktardı.

İsrail’in söz konusu kararını “çirkin” olarak nitelendiren Lazzarini, “Bu, insan eliyle oluşturulan bir kıtlık sırasında hayat kurtaran yardımları engellemeyi kasıtlı hale getiriyor. Bu kısıtlamalar kaldırılmalıdır. UNRWA, Gazze'de yerinden edilmiş topluluklara en fazla yardımı ulaştıran en büyük kuruluştur” dedi.


24.03.2024 18:46

ÜRDÜN, 4 ÜLKENİN KATILIMIYLA GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM İNDİRDİ

Ürdün, Gazze Şeridi'nin kuzeyine Mısır, ABD, Almanya ve Singapur'un katılımıyla havadan yardım indirme operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ürdün ordusundan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan 6 yardım indirme operasyonu gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, operasyonların, Ürdün'den 2, Mısır, ABD, Almanya ve Singapur'dan 4 uçağın katılımıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.


24.03.2024 18:42

HAMAS: İSRAİL'İN HASTANE SALDIRILARI GAZZE'DE İMHA SAVAŞI YÜRÜTTÜĞÜNÜN KANITI

Hamas İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Emel Hastanesi ve Nasır Hastanesine yönelik baskınlarına tepki gösterdi.

"İsrail, Emel Hastanesi ve Nasır Hastanesine düzenlediği baskınlarla Gazze'deki sağlık sistemi ve hastanelere yönelik faşist saldırılar düzenliyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, İsrail'in Şifa Hastanesinde işlediği suçları devam ettirdiği vurgulandı.

Açıklamada, "Bu durum, İsrail'in başta hastaneler olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki tüm yaşam olanaklarını yok ederek onları topraklarından sürmeye çalıştığını ve halkımıza karşı imha savaşı yürüttüğünü kanıtlıyor." denildi.


24.03.2024 17:14

🔴 İSRAİL ORDUSU BU KEZ DE EMEL MAHALLESİ'NE SALDIRI BAŞLATTI

İsrail ordusu, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, iç istihbarat servisi ŞABAK (Şin-Bet) ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında yer alan Emel Mahallesi'ne saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail savaş uçaklarının 40 hedefi vurduğu aktarılan açıklamada, "Saldırıya uğrayan hedefler arasında askeri binalar, tüneller ve diğer askeri altyapılar da bulunuyordu" ifadelerine yer verildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, İsrail Paraşütçüler Tugayı'nın ocak ayının sonunda da El-Emel Mahallesine ve Han Yunus'un batısındaki bazı bölgelere girdiğine dikkat çekildi.


24.03.2024 17:00

İSRAİL, HASTANEYE SİS BOMBASI ATTI

Filistin Kızılayı, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batısında bulunan Emel Hastanesine yönelik müdahalesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre, İsrail güçleri insansız hava araçlarıyla (İHA) "hastanenin içinde bulunan herkesin çıplak şekilde dışarı çıkması" çağrısı yaptı.

İsrail ayrıca sağlık ekipleri ve hastaların yanı sıra zorla yerinden edilenleri dışarıya çıkarmak için Emel Hastanesine sis bombası attı.

Hastanede bulunan zorla yerinden edilmiş bir Filistinli, başından yaralandı.

İsrail güçleri, araçlarla hastane kapılarının önüne toprak bariyerler kurdu.


24.03.2024 15:59

🔴GAZZE'DEN DİKKAT ÇEKEN VERİLER

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 2 bin 848 katliam gerçekleştirdi. İsrail saldırılarında mağdur olanların yüzde 73'ünü kadın ve çocuklar oluştururken, öldürülenler arasında 364 sağlık çalışanı, 48 sivil savunma personeli, 136 gazeteci, açlıktan ölen 27 çocuk da bulunuyor.
 
Gazze'de son durum... İsrail'den gece yarısı bombardımanı! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

24.03.2024 14:48

7 EKİM'DEN BERİ 7 BİN 755 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki baskınlarına ilişkin bilgi verildi.

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyerek 16 kişiyi daha gözaltına aldığı kaydedildi.

Batı Şeria'nın El Halil, Beytullahim, Ramallah, Tulkerim kentleri ile Kudüs'ü kapsayan baskınlarda gözaltına alınanlar arasında daha önce serbest bırakılanların da olduğu ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 7 bin 755'e yükseldiği aktarıldı.


24.03.2024 14:31

İSRAİL'İN İNSANİ YARDIM BEKLERKEN ÖLDÜRDÜĞÜ FİLİSTİNLİLERİN SAYISI

İsrail ordusu, Gazze’de yardım bekleyenleri hedef alarak açlıkla mücadele eden Filistinlilere ölüm yağdırmaya devam ediyor.

Filistin Yasama Konseyi Üyesi Mustafa Barghouti, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 560 Gazzelinin gıda ve insani yardım beklerken İsrail güçlerince öldürüldüğünü açıkladı.

Barghouti, İsrail ordusunun insani yardıma ulaşmaya çalışan 1523 Gazzeliyi de yaraladığını belirtti.


24.03.2024 12:00

İSRAİL'İN SALDIRILARI SÜRÜYOR

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılar devam ediyor.

Gazze'de son durum... İsrail'den gece yarısı bombardımanı! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

Gazze kentine düzenlenen saldırılar sonucu kentin farklı noktalarından dumanlar yükseldi.


24.03.2024 11.45

İSRAİL ORDUSU, HAN YUNUS'TAKİ NASIR HASTANESİ ÇEVRESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait askeri araçlar, yerinden edilen binlerce Filistinlinin bulunduğu Nasır Hastanesi yerleşkesi yakınlarındaki bölgelere girdi. İsrail güçlerinin ayrıca Han Yunus'un çeşitli bölgelerini hedef alan saldırılarında çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. İsrail'in havadan gerçekleştirdiği saldırılar, Nasır Hastanesi yerleşkesinin güneyi ve doğusu ile Batın Semin bölgesinde yoğunlaştı.

Gazze'de son durum... İsrail'den gece yarısı bombardımanı! Ölü ve yaralılar var - 2. Resim

Bu bölgeler ayrıca top atışları ve helikopterlerden açılan ateşle hedef alınmaya devam etti. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Filistin Kızılayının acil operasyon odasında görevli Emir Ebu Ayşe, Han Yunus'un batısındaki Emel Hastanesi'nde görevi başında iken İsrail'in açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.


24.03.2024 11:27

🔴GAZZE'DE CAN KAYBI 32 BİNİ AŞTI

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 170. günde devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in son 24 saatte 8 saldırı gerçekleştirdiği, 84 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 106 Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 32 bin 226’ya, yaralananların sayısının ise 74 bin 518’e yükseldiği ifade edildi.


24.03.2024 09:58

İSRAİL ORDUSU, GAZZE'NİN KUZEYİNDE BİR ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

İsrail ordusunun internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, Nahal Tugayı'nda görev yapan Çavuş Lior Raviv'in (21) dün hayatını kaybettiği ifade edildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 252'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 595 askerinin öldüğünü kaydetti.


24.03.2024 09:30

'HAMAS, İSRAİL'İN ATEŞKES TEKLİFİNE VERDİĞİ TEPKİYİ OLUMSUZ BULDU'

Filistinli bir kaynak, Hamas hareketinin İsrail'in esir değişimi ve Gazze'de ateşkes teklifine verdiği tepkiyi "olumsuz bulduğunu, herhangi bir anlaşmaya varılmasını engellemeyi ve müzakereleri aksatmayı amaçladığını" belirtti.

Adını açıklamak istemeyen Filistinli bir kaynak, "İsrail'in tepkisi, savaşı durdurmayı ve Gazze Şeridi'nden çekilmeyi reddediyor. Yerinden edilenlerin geri dönüşüne ilişkin de koşullar dayatıyor. Bu, Hamas ve Filistinli gruplar tarafından reddediliyor" dedi.

İsrail'in vereceği tepkinin Hamas tarafından kabul edilmeyeceğinin gayet farkında olduğunu aktaran kaynak, İsrail'in, anlaşmanın önünde pek çok engel oluşturduğunu belirterek, İsrail-Hamas arasında dolaylı müzakerelerin devam ettiğine dikkati çekti.


24.03.2024 09:00

🔴İSRAİL, GAZZE'DE BİR EVİ VURDU: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İşgal ordusunun hedefinde ise yine siviller yer aldı. İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentinde yine sivillere ait bir evi hedef aldı. 

İsrail savaş uçakları Deyr Belah'ta Filistinli Attar ailesine ait evi bombaladı. Çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı saldırıda, hedef alınan ev ve çevredeki binalarda büyük yıkım meydana geldi. Sağlık ekipleri ile sivil savunma birimleri, yaralıları ve cansız bedenleri saldırı alanından Gazze Şeridi'nin merkezindeki El Aksa Hastanesi'ne nakletmeye devam ediyor. Saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralıların sayısına ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

İsrail'den gece yarısı bombardımanı! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...