İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'deki zulmüne dünyadan tepkiler yağmaya devam ediyor. İspanya, İtalya ve ABD'nin bazı eyaletlerinde ülke vatandaşları 'soykırıma hayır' demek ve acil ateşkes çağrısı yapmak için bir araya geldi. İtalya'da yürüyüşte "Meloni hükümetinin, soykırımın suç ortağı olduğunu" belirten pankart dikkat çekerken ABD'de "Soykırıma son verin" ve "İsrail'e ABD yardımlarını durdurun" sloganları atıldı. 

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de savaş ve insanlık suçlarını işlemeye devam ediyor. Can kaybının 30 bini aştığı kentte kıtlık felaket düzeyini aştı. Dünyanın daha önce görmediği zulümlere sahne olan Gazze'ye destek için dünya vatandaşları ise sokağa çıkmayı sürdürüyor.

ABD'nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde bir araya gelen göstericiler, İsrail'in yaklaşık 5 aydır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ne destek gösterisi düzenledi. Belediye binası önünde toplanan göstericiler ellerinde pankartlar ve Filistin bayraklarıyla yürüdü.

'ARTIK YETER SOYKIRIMI DURDURUN'

İspanya'nın başketi Madrid'de de  "8 Mart Komisyonu" adlı örgüt tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne atfen düzenlenen eylemde, bu kez sadece kadınlar, "Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'i, ona destek veren ABD'yi ve "sessiz kalarak suç ortaklığı yaptığı gerekçesiyle Avrupa Birliğini" protesto etti.

İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun - 1. Resim

Gazze ve Batış Şeria başta olmak üzere İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği "savaş suçları ve insan hakları ihlallerinin sorumlularını ve suç ortaklarını" hedef alan eylemde kadınlar, AP ile ABD ve İsrail Büyükelçilikleri binası arasında ele ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.

Kötü hava şartlarına, yağan sulu kara rağmen eylemlerine devam eden kadınlar, kısa süreliğine Castellana Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

Eyleme katılan İspanyollardan Marina Mata da "Direkt sivil halkı hedef alan bir soykırım ile karşı karşıyayız. Biz eylemlerimizle bir şekilde sesimizi yükseltemeye, 'Artık yeter, bu soykırımı durdurun.' demeye çalışıyoruz. Ama bu soykırım ancak ABD ve AB İsrail'i finanse etmeyi bırakırsa duracaktır" diye konuştu.

İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun - 2. Resim

FİLİSTİN DESTEKÇİLERİNE MÜDAHALE

ABD'nin San Francisco kentindeki polis ekipler de İsrail'in Gazze ve Refah'a yönelik saldırılarını protesto etmek için İsrail Konsolosluğu önünde toplanan binlerce Filistin destekçisi protestocuya müdahalede bulundu.

İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun - 3. Resim

'ABD YARDIMLARINI DURDURSUN'

 ABD askeri Aaron Bushnell'in "soykırıma ortak olmayacağını" belirterek kendini yaktığı İsrail'in Washington Büyükelçiliği binası önünde toplanan yüzlerce gösterici, İsrail'in Gazze'ye devam eden saldırılarını ve buna ABD yönetiminin verdiği desteği protesto etti.

Filistin bayrakları ile İsrail büyükelçiliği binası önüne gelen göstericiler, ellerinde "Özgür Filistin", "İşgale son", "Soykırıma son verin" ve "İsrail'e ABD yardımlarını durdurun" şeklinde pankartlar taşıdı.

İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun - 4. Resim

MELONİ'Yİ PROTESTO ETTİLER

İtalya'da binlerce kişi, "Gazze'de soykırım dursun" çağrısıyla İsrail'in saldırılarını protesto etmek için yürüdü. Başkent Roma'nın işlek meydanlarından Vittorio Emanuele Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye, Filistinlilere destek ve dayanışmalarını belirtti. İsrail'i protesto eden göstericiler, sık sık "Filistin'e özgürlük", "Katil, terörist İsrail" şeklinde slogan attı.

İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun - 5. Resim

Yürüyüşten önce İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu’nun el sıkıştığı fotoğrafına kırmızı boya ile el basılarak, söz konusu liderler de protesto edildi. Yürüyüşte, "Meloni hükümetinin, soykırımın suç ortağı olduğunu" belirten pankart da dikkati çekti. Yürüyüş sırasında bir grup gösterici, Gazze'nin bombalanması sırasında kaydedilmiş bir ses kaydının açılmasıyla kendilerini yere bırakarak, Gazze'de yaşanan felaketi canlandırdı.

İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun - 6. Resim

İSRAİLLİLER BAŞBAKANLIK KONUTU'NA YÜRÜDÜ

Dün de Gazze sınırındaki Re'im kasabasından toplanan binlerce kişi, Kudüs’teki Başbakanlık Konutu’na yürüyüş başlattı.

İsrail'in zulmü dünyayı ayağa kaldırmaya devam ediyor! Artık yeter soykırımı durdurun - 7. Resim

Hükümetten esir anlaşması talep eden göstericiler, üstünde esirlerin fotoğraflarının olduğu “onları hemen evlerine geri getirin” yazılı pankartlar taşıyarak Netanyahu hükümetine tepki gösterdi.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...