İsveç'teki alçak saldırının failini manşete taşıdılar: İstediğim tam olarak buydu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsveç'teki alçak saldırının failini manşete taşıdılar: İstediğim tam olarak buydu

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini hedef alan provokatör Lucas Ljungkvist, İskandinav ülkesinde basına konuştu. Saldırgan, çirkin eyleminin istediği şekilde gittiğini belirterek, İsveç'in NATO dışında kalmasını istediğini ifade etti.

NATO üyeliği için Türkiye’nin onayını bekleyen İskandinav ülkesi İsveç, büyük bir skandalın yaşanmasına izin verdi. İsveç’in başkenti Stockholm’de polis gözetiminde yapılan çirkin saldırıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alındı.

Lucas Ljungkvist adlı provokatör tarafından gerçekleştirilen saldırıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketi ateşe verildi. Türkiye ve İslam karşıtı eylemlerin merkezi haline gelen ülkedeki son saldırıya Türkiye’den sert tepki gösterilirken, İsveç basını provokatörü manşetlerine taşıdı.

İsveç’in önde gelen gazetelerinden Aftonbladet, saldırıyı haberleştirerek Türkiye’nin tepkisine dikkat çekti ve saldırganının amacının da bu olduğunu aktardı. Saldırganın kendisini ifade etmesine izin veren gazete, Ljungkvist’in açıklamalarına yer verdi. Ljungkvist, her şeyin planladığı gibi gittiğini belirterek, "Her şeyi tek başıma yaptım. Giydirdiğim, 180 santimetrelik Erdoğan'ı temsil eden bir bebeğim vardı, onu ateşe verdim" dedi.

İsveç'teki alçak saldırının failini manşete taşıdılar: İstediğim tam olarak buydu

"İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİNİ İSTEMİYORUM"

Türkiye’den çirkin saldırısına gelen tepkilerin kendisini memnun ettiğini kaydeden provokatör, "Ulaşmak istediğim şey tam olarak buydu. Eğer eylemim İsveç'in NATO dışında kalmasına izin verecekse bu doğru yolda olduğumu gösterir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisine de yer veren gazete, Bakanlığın İsveç makamlarının böyle bir saldırının gerçekleştirilmesine izin verilmesini en sert şekilde kınadığını aktardı. Ayrıca, Türkiye kamuoyunun bu tür saldırıların engellenmesini beklediği de belirtildi.

NATO ÜYELİĞİ TÜRKİYE’YE BAĞLI

Gazete, Erdoğan’ın Vilnius’taki NATO Zirvesi’nde İsveç’in üyeliğini onaylayacağını söylediği ancak sonrasında ABD’nin F-16 satışına onay vermesi halinde Stockholm’un Kuzey İttifakı’na girişine izin vereceklerini söylediğini aktarırken, İskandinav ülkesindeki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıların NATO üyeliğini tehdit ettiğine dikkat çekti.

İsveç'teki alçak saldırının failini manşete taşıdılar: İstediğim tam olarak buydu

TÜRKİYE’DEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve İslam karşıtı eylemlerin merkezi haline gelen İsveç’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına yönelik saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 "İsveç’in gerek seçilmiş yöneticilerimize yönelik olarak anılan ülkede sistematik şekilde sürdürülen tahkir edici bu eylemleri gerek terör örgütlerinin devam eden propaganda faaliyetlerini önlemesi, Türk toplumunun temel beklentisidir."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...