Kerem Kınık: Günlerce aç kalmış insanlar görüyoruz

Kerem Kınık: Günlerce aç kalmış insanlar görüyoruz

DÜNYA Haberleri

Sivillere yardım için işgal altındaki Ukrayna’ya giden Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, ülkedeki durumun Suriye ve Yemen gibi olmaya başladığını söyledi.

SELÇUK BÖKE

Kiev’de sivillere yardım faaliyetlerini katılan Kınık, bölgedeki son durumu ve Kızılay’ın çalışmalarını gazetemize anlattı. Kınık “Büyük bir kaos var. İnsanların çoğu burayı terk etmeye çalışıyor. Özellikle Ukrayna’nın ulaşılamayan çatışma bölgelerinde sivillerin durumu kötüye gidiyor. Günlerce bir şey yememiş, içmemiş insanlarla karşılaşıyoruz. İlaçlarını alamayan, sağlık sorunu olan insanları görüyoruz. Sivil halkın güvenli tahliyesi ve hastalara, yaralılara ulaşılması için acil olarak insani koridorun açılması gerekir” dedi. Altyapının hedef alınması sonrasında su, elektrik ve ısınma sistemlerinde sıkıntılar olduğunu söyleyen Kınık “İlerleyen günlerdeki yardımlarda bize güvenli bir güzergâh tespit edecekler. Böylece bulunduğumuz noktadan Kiev ve Kharkiv gibi bölgelerde etkilenen insanlara da dağıtımlarımızı gerçekleştirebileceğiz” diye konuştu.

Kınık şunları söyledi: İnsani yardım noktasında uluslararası bir desteğe ihtiyacımız var. Kızılay’ın bu konuyla alakalı bir kampanyası bulunuyor. Ukrayna’daki masum insanlara elimizi uzatmamız için bu kampanyaya destek bekliyoruz. En çok temel gıda ürünleri, ilaç, hijyen kitleri, çocuk bezi ve maması ile barınma malzemesine ihtiyaç var.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...